Zoom, Google ve Microsoft ile rekabeti artırmak için platformuna yeni üretkenlik özellikleri ekliyor

The Information tarafından paylaşılan bir habere göre Zoom, Microsoft ve Google gibi üretkenlik devlerine rakip olmak amacıyla platformuna e-posta, mesajlaşma ve takvim gibi özellikler ekleyecek.
Zoom, Google ve Microsoft ile rekabeti artırmak için platformuna yeni üretkenlik özellikleri ekliyor

The Information tarafından paylaşılan bir habere göre Zoom, Microsoft ve Google gibi üretkenlik devlerine rakip olmak amacıyla platformuna e-posta, mesajlaşma ve takvim gibi özellikler ekleyecek. Zoom, halihazırda Dropbox ve Asana gibi üçüncü taraf üretkenlik platformlarıyla rekabet halinde. Şimdi ise The Information'ın anonim kaynaklara dayandırdığını haberine göre Zoom, yeni nesil bir e-posta platformu üzerinde çalışmaya başladı. Ancak haber, Zoom'un projenin erken aşamalarında olduğuna da dikkat çekiyor.

Covid-19 salgını, Zoom'u okullar, işletmeler ve sosyal etkinlikler için tercih edilen video konferans hizmeti haline getirdi. 2020 mali yılının ikinci çeyreğinde şirketin geliri, 2019'un tamamında elde ettiğinden daha fazla oldu ve 663,5 milyon dolara ulaştı. Platform, bu yıl içinde App Store'da indirilme rekoru kırdı ve platformun kullanıcı sayısı sadece dünyada değil, Türkiye'de de ciddi oranda arttı.

Ancak şimdi Covid-19 aşıları bazı ülkelerde yapılmaya başlandı bile. Bu da her ne kadar bazı sektörlerde evden çalışma veya hibrit çalışma kalıcı hale getirilmiş olsa da ofislere kısa zaman sonra dönülebileceği anlamına geliyor. Bu durumu göz önünde bulunduran Zoom, platformunu daha etkin hale getirmeyi amaçlıyor ve zirvede kalmanın bir yolunu arıyor.

The Information'a göre, Zoom'daki üst düzey yöneticiler, e-posta, takvimler ve mesajlaşma hizmetleri gibi daha fazla şirket içi üretkenlik aracı sunmanın şirketin kurumsal müşterileri elinde tutmasına yardımcı olabileceğini söylüyor. Projenin gerçekleşmesi durumunda Zoom, şu anda iş yerlerine hakim olan Microsoft ve Google gibi devlerle sıkı bir rekabet içine girmiş olacak. 

Zoom ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.