Zoom 2020'nin 2. çeyreğinde App Store'da indirme rekoru kırdı

ABD'de yaklaşık 94 milyon indirme ile TikTok'u geride bırakan Zoom, TikTok ve Pokemon Go'dan sonra dünya çapında App Store ve Google Play'de tek bir çeyrekte 300 Milyon indirmeye ulaşan üçüncü uygulama oldu.
Zoom 2020'nin 2. çeyreğinde App Store'da indirme rekoru kırdı

Sensor Tower'ın hazırladığı rapora göre Covid-19 salgınında yıldızı parlayan Zoom, ABD'deki App Store indirmelerinde rekor kırdı. Daha önce TikTok'un 1. çeyrekte ABD'de 67 Milyon indirme ile önemli rekora imza attığını hatırlatalım. Zoom ise ABD'de yaklaşık 94 milyon indirme ile bayrağı TikTok'tan devraldı. 

Zoom, dünya çapında App Store ve Google Play'de tek bir çeyrekte 300 Milyon indirmeye ulaşan üçüncü uygulama oldu. Daha önce buna benzer bir ivmeyi TikTok ve Pokemon Go uygulamalarında görmüştük. 

Cocid-19 döneminde uzaktan çalışmanın artış göstermesiyle Zoom'un yanı sıra Microsoft Teams'in de indirme rakamlarında büyüme gösterdiğini belirtelim. 2020'nin 2. çeyreğinde İOS işletim sisteminde indirme sayısıyla ilk 10'a giren Microsoft Teams, Nisan ayında günlük kullanıcı sayısını 75 milyonun üzerine taşımıştı. 2020'nin ilk çeyereğinde günde yaklaşık 3 milyon kullanıcı kazanan Google Meet'in de iOS'ta ilk 10'a giren uygulamalar arasında yer aldığını belirtelim. 

Sensor Tower'ın açıklamalarına göre Covid-19 etkisiyle 2020'nin ikinci çeyreğinde yıldızı parlayan tek uygulama Zoom değil. Analiz şirketi; İşletme, Sağlık ve Fitness ve de Eğitim kategorilerindeki uygulamaların 2020'nin 2. çeyreğinde büyümeye devam ettiğini belirtiyor. Oyun kategorisinin de Covid-19 öncesi dönem ile karşılaştırıldığında  yüzde 33 büyüme gösterdiğini belirtelim. 

iOS işletim sisteminde ilk 10'a giren uygulamalar: 

  1. Zoom
  2. TikTok
  3. YouTube
  4. Instagram
  5. Facebook
  6. Google Meet
  7. Messenger
  8. WhatsApp
  9. Netflix
  10. Microsoft Teams

Sensor Tower'ın yaptığı açıklamaya göre 2020'nin 2. çeyreğinde dünya çapında uygulama indirme rakamları yüzde 31.7 büyüme göstererek; 37.8 milyar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıyor. App Store indirmeleri yüzde 22.6 ile 9.1 milyara ulaşırken, Google Play yüzde 34.9 büyüme göstererek 28.7 milyar indirmeye ulaştı. 

Büyüme Sayılarındaki ABD - Çin Rekabetinde ABD Önde

6 yıldır uygulama indirme sayısındaki büyüme ile liderliği elinde tutan Çin, uzun süreden sonra ilk defa ABD'nin gerisinde kaldı. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyrek rakamlarıyla karşılaştırıldığında yıldan yıla büyümede yüzde 27.4 artış gösteren ABD, 2.2 milyar indirmeye ulaştı. Çin ise yıldan yıla büyümede yalnızca yüzde 2.1 artış gösterdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.