Talebe dayalı lojistik şirketi Lalamove, 515 milyon dolar yatırım aldı

Talebe dayalı lojistik hizmeti veren Lalamove, Sequoia Capital China'nın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 515 milyon dolar yatırım aldı.
Talebe dayalı lojistik şirketi Lalamove, 515 milyon dolar yatırım aldı

Talebe dayalı lojistik hizmeti veren Lalamove, Sequoia Capital China'nın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 515 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Hillhouse Capital ve Shunwei Capital da katıldı. Lalamove'un bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 976,5 milyon dolara çıktı. Şirket, 2019 yılında aldığı ve bizim de size aktardığımız 300 milyon dolar yatırımla ise unicorn seviyesine ulaşmıştı.

Lalamove, isteğe bağlı teslimatlar için 2013 yılında kuruldu. Şirket o zamandan beri işini nakliye hizmetleri, kurumsal lojistik, taşıma ve araç kiralamayı kapsayacak şekilde büyüttü. Lalamove, Çin ana karasındaki 352 şehre ek olarak, Hong Kong, Tayvan, Vietnam, Endonezya, Malezya, Singapur, Filipinler ve Tayland'da da faaliyet gösteriyor. Şirket, ekim ayında ilk kez ABD'de faaliyet göstermeye başladı ve Lalamove'un şu anda yaklaşık 480 bin aylık aktif sürücüsü ve 7.2 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyor.

Şirket, bir önceki yatırımın bir kısmını Hindistan'a yayılmak üzere ayırmıştı. Ancak Lalamove, siber güvenlik endişeleri gerekçe gösterilerek hükümet tarafından yasaklanan uygulamalar arasındaydı. Lalamove CEO'su Shing Chow yaptığı açıklamada, E Serisi'nin Çin'in dördüncü ve beşinci kademe şehirlerine girmek için kullanılacağını söyledi. Chow, Çin'in lojistik endüstrisindeki dönüşümünün sona ermediğine inandıklarını söyledi.

Bloomberg geçen hafta, Lalamove'un 8 milyar dolar değerinde olduğunu ve en az 500 milyon dolarlık yeni fon aradığını bildirmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.