Talebe dayalı lojistik girişimi Lalamove, 300 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong merkezli talebe dayalı lojistik girişimi Lalamove, D Serisi yatırım turunda 300 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket, aldığı yeni yatırımla değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı.
Talebe dayalı lojistik girişimi Lalamove, 300 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong merkezli talebe dayalı lojistik girişimi Lalamove, D Serisi yatırım turunda 300 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket, aldığı yeni yatırımla değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı ve unicorn kategorisine geçiş yaptı.

2013 yılında, Stanford University mezunu Shing Chow tarafından hayata geçirilen Lalamove, Uber gibi uygulamalara benzer bir tarzda lojistik ve dağıtım hizmetleri sunuyor. Ancak girişim bu hizmeti sağlarken öncelikli olarak ticari ve kurumsal müşterilere odaklanıyor. Bu tercih de girişime, tüketicileri etkilemek için indirim savaşlarıyla karşı karşıya kalan tüketici odaklı rakiplerinden daha elverişli ekonomi ve daha sadık bir müşteri tabanı sağlıyor.

Lalamove'un 300 milyon dolar topladığı D Serisi yatırım turunun D1 ve D2 olmak üzere ikiye bölündüğünü de belirtelim. D1 turunu Hillhouse Capital üstlenirken, D2 turunu da Sequoia China üstlendi. D Serisi yatırım turuna katılan diğer isimler ise Eastern Bell Venture Capital, PV Capital, ShunWei Capital, Xiang He Capital ve MindWorks Ventures oldu. Lalamove'un değerlendirmesi tam olarak açıklanmasa da şirketin aldığı yeni yatırımla değerlemesinin 1 milyar doları geçtiğini söylemek mümkün. Girişim böylelikle unicorn şirket kategorisine de ulaşmış oldu.

Lalamove, kamyonet, araba ve motosikletleri kapsayan iki milyondan fazla sürücü ağıyla Çin'de, 130'dan fazla şehirde faaliyet gösteriyor. Lalamove'un Çin'deki faaliyetleri hem coğrafya hem de yeni hizmetler açısından büyütme planları da bulunuyor. Zaten Lalamove, sürücü satın almasına yardımcı olacak finansman paketleriyle birlikte sürücü hizmetleri sunmaya başladı ve girişim, özel kurumsal teklifler de geliştiriyor.

Lalamove, bugüne kadar 3 milyon sürücü kaydettiğini ve tüm şehirlerde 28 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdiğini iddia ediyor. Lalamove, Hong Kong'daki merkezi de dahil olmak üzere 4 bin kişilik ekiple hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.