Uber davası mahkeme tarafından bilirkişi heyetine gönderildi

Görülen davada mahkeme, Uber tarafından sunulan hizmetlerin taksi taşımacılığı ile ilgili olup olmadığının belirlenmesi için dava dosyasını 5 kişiden oluşan bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi.
Uber davası mahkeme tarafından bilirkişi heyetine gönderildi

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği geçtiğimiz dönemlerde ulaşım için dijital bir çözüm sunan Uber'e erişimin engellenmesi ve haksız rekabetin tespiti için bir dava açmıştı.

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya davacı konumunda olan İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi ile Birleşik Taksiciler Derneği avukatları ile davalı Lisanslı Taşımacılar Derneği’nin avukatı ile UBER Türkiye, UBER BV ve UBER İnternational şirketlerinin avukatları katıldı.

5 kişiden oluşan bir bilirkişi heyetine gönderildi

Söz konusu davada mahkeme, Tüketici Hakları Derneği’nin davaya müdahillik talebini kabul ederek, Uber'in yanında feri(YAN) müdahil olmasını kabul etti. Görülen davada mahkeme, Uber tarafından sunulan hizmetlerin taksi taşımacılığı ile ilgili olup olmadığının belirlenmesi için dava dosyasını 5 kişiden oluşan bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi.

Mahkemenin vergi uzmanı, yazılım uzmanı, trafik denetim uzmanın da aralarında bulunduğu 5 kişilik heyetin ayrıntılı rapor hazırlaması için bir aylık süre verdiğini de belirtelim.

Mahkemenin Uber ile ilgili Uber uygulamasının incelenmesini, UBER’in bir taşımacılık olup olmadığı, UBER’in aracılık hizmeti olup olmadığı, ya da her ikisinin bir koordinasyon altında olup olmadığının tespiti, UBER şirketlerinin vergi verip vermediği, müşteriye daha ucuza hizmet sağlayıp sağlamadığı, vergi mükellefi olup olmadıkları, UBER’e bağlı araçlardan vergi ödeyip ödemediği, UBER’in daha ucuz olup olmadığı, ucuz ise haksız rekabetin oluşup oluşmadığı, D2 belgesinin kim ve ne şekilde verildiği gibi konuların araştırılmasını istediğini de ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.