İş Bankası'nın kişisel asistanı Maxi, Google Asistan’a entegre oldu

İş Bankası'nın kişisel asistanı Maxi, Google Asistan’a entegre oldu

Türkiye İş Bankası’nın Kasım ayında kullanıma sunduğu kişisel asistanı Maxi, Google Asistan uygulamasına entegre edildi. Yapay zeka teknolojisine dayalı ve doğal dil işleme yeteneğine sahip olan Maxi'nin Google Asistan üzerinden müşteri deneyimini bir üst seviyeye çıkarması bekleniyor.

Maxi, Google Asistan kullanıcılarının 500’e yakın konu başlığıyla ilgili sorsuna cevap verebiliyor. Üstelik bu sorulara vadeli hesap getirisi hesaplama, kredi faizi hesaplama, kredi kartına dair genel bilgiler, kampanyalar, en yakın İş Bankası şubesi ve Bankamatik sorgulama da dahil.

Bu arada bu yeni entegrasyondan sadece İş Bankası müşterilerinin değil tüm kullanıcıların kolayca faydalanabildiğini belirtelim. Bunun için kullanıcıların iOS kullancılarının iPhone veya iPad'de “Google Asistan” uygulamasını yüklemesi yeterli.

Android kullanıcıları ise Maxi'ye ulaşmak için telefon veya tabletlerinde "Ok Google" diyerek veya ellerini ana sayfa butonuna basılı tutarak  “İş Bankası ile konuşmak istiyorum” ya da “İş Bankası ile konuş” komutlarını kullanabilir. Bu adımları izleyen  kullanıcıların bankacılıkla ilgili konularda aynı uygulama içerisinde Maxi’ye aktarıldığını da ekleyelim.

Geleceğin bankacılığının yapay zeka teknolojisine dayalı diyalog bankacılığı üzerinden ilerleyeceğini öngördüklerini belirten İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Teknoloji ile kendi iş alanımızı birleştiriyor, tasarladığımız basit, hızlı ve kolay çözümler ile müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Maxi, 3 aya yakın bir süre içerisinde 2 milyon kullanıcıya ulaştı ve 5 milyonu aşkın soruya cevap verdi. İşCep ve Maximum Mobil’in ardından Google Asistan içerisinde de kullanıcılarla etkileşime başlayan Maxi, ilerleyen dönemde bireylerin günlük hayatındaki yeni iletişim araçları ne ise onların içerisinde de yer alacak”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.