Otonom sürüş teknolojileri geliştiren WeRide, 200 milyon dolar yatırım aldı

WeRide tarafından paylaşılan bilgilere göre 200 milyon dolarlık yatırım Çin merkezli otobüs üreticisi Yutong tarafından yapıldı.
Otonom sürüş teknolojileri geliştiren WeRide, 200 milyon dolar yatırım aldı

Çin merkezli işlemci üreticisi Horizon Robotics'in 150 milyon dolar yatırım aldığını sizlere dün aktarmıştık. Bugün ise yine Çin'den önemli bir yatırım haberi karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre otonom sürüş teknolojileri üzerine çalışan  Guangzhou merkezli WeRide, 200 milyon dolar yatırım aldı.

4. seviye otonom sürüş teknolojileri geliştirmek için yola çıkan WeRide, 2017 yılında Qing Lu, Tony Han ve Yan Li tarafından kuruldu. WeRide tarafından paylaşılan bilgilere göre 200 milyon dolarlık yatırım Çin merkezli otobüs üreticisi Yutong tarafından yapıldı.

WeRide'ın açıklamalarına göre söz konusu 200 milyon dolarlık yatırım şirketin B serisi yatırım turunun ilk kısmını oluşturuyor. Alınan yatırım sonrası WeRide'ın değerlemesi ile ilgili detayların paylaşılmadığını da ekleyelim. En son geçtiğimiz Mayıs ayında 1,6 milyon dolar yatırım alan WeRide, bugüne kadar toplamda 6 yatırım aldı.

WeRide'ın yatırımcıları arasında ABC International, SenseTime, Renault-Nissan-Mitsubishi'nin yatırım kolu Alliance Ventures ve Qiming Venture Partners yer alıyor. Alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 400 milyon doların üzerine çıkmış durumda.

WeRide ve Yutong'un halihazırda iş birliği yaptıklarını birlikte otonom sürüş özelliklerine sahip olan bir minibüs geliştirdiklerini de ekleyelim.  Son olarak WeRide'ın Çin'de önemli rakiplere sahip olduğunu da ekleyelim. Şirketin Çin'deki rakipleri arasında Pony.ai, AutoX, Deeproute.ai, Momenta ve Baidu yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.