Insurtech yatırımlarının seneyi yükselen eğri ile kapatması bekleniyor

Sene başında tüm sektörlerin yaşadığı durgunluğu yaşayan insurtech'ler 3. çeyrek sonuna geldiğimizde toparlanmışa benziyor. Yatırımlarla birlikte halka arz ve satın almaların da yoğun olduğu sektörün önümüzdeki seneyi de iyi geçirmesi tahmin ediliyor.
Insurtech yatırımlarının seneyi yükselen eğri ile kapatması bekleniyor

Küçük ve orta ölçekli işletmelere özel sigortalar sunan insurtech Next Insurance geçtiğimiz hafta Juniper Labs'i satın aldı. Bu satın almayla Next Insurance, insurtech'in bünyesine kattığı ilk şirket olmakla birlikte veri bilimi ekibini güçlendirmek ve daha iyi öngörülebilir analizler yapmak konusunda büyük bir adım atmış da oluyor. Next Insurance'ın 2 milyar $'lık son değerlemesi, Lemonade ve Root'un halka arzları ve Hippo'nun son yatırım turunu düşündüğümüzde insurtech için 2020 senesinin oldukça hareketli geçtiğini söylemek mümkün. 

Sene başındaki durgunluğun 3. çeyrekte toparlanmaya başladığı insurtech'lerde yatırımların daha olgunlaşmış girişimlerle dijital platformlarını güçlü kullanan şirketlerde yoğunlaştığını görüyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.