Londralı fintech GoCardless, 95 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerin yinelenen banka ödemeleri yoluyla ödeme yapmasına izin vermek isteyen işletmeleri odağına alan GoCardless, Bain Capital Ventures tarafından yönetilen F Serisi yatırım turunda 95 milyon dolar yatırım aldı.
Londralı fintech GoCardless, 95 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerin yinelenen banka ödemeleri yoluyla ödeme yapmasına izin vermek isteyen işletmeleri odağına alan Londra merkezli fintech GoCardless, Bain Capital Ventures tarafından yönetilen F Serisi yatırım turunda 95 milyon dolar yatırım aldı. The Telegraph gazetesinin haberine göre GoCardless, aldığı 95 milyon dolarlık yeni yatırımla beraber unicorn şirket kategorisine yükseliyor. 

GoCardless'ın yıllık yüzde 46'lık bir büyümeyi gördüğü dönemde gelen yatırımla beraber şirketin bugüne aldığı toplam yatırım miktarı da 240 milyon dolara çıktı. GoCardless, aldığı yeni yatırımı açık bankacılık stratejisini hızlandırmak için kullanacağını söylüyor. Bu da şirketin, bankadan bankaya ödemeleri halihazırda oluşturduğu global banka borç ödemeleri ağıyla birleştireceği anlamına geliyor.

GoCardless, kartlara daha düşük maliyetli bir alternatif olarak açık bankacılık özellikli bankadan bankaya ödemeler yapmanın basit ve güvenli bir yolunu başlatmak için ürününü B2B e-ticaret pazarına genişleteceğini söylüyor. Şirket, özellikle abonelik ticareti ve düzenli B2B ödemeleri için otomatik ödemeleri öneriyor. Bunun nedeni, banka ve kredi kartlarının süresinin dolması ve tekrar eden ödemeleri bozması olarak belirtiliyor. GoCardless, desteğine bankadan bankaya ödemeler ekleyerek Visa ve Mastercard'a karşı güçlenmeye devam ediyor.

GoCardless'ın kurucu ortağı ve CEO'su Hiroki Takeuchi, GoCardless'in açık bankacılık ödemeleri yapmak için gerekli FCA izinlerine sahip olduğunu ve yeni ürünlerin aktif olarak geliştirme aşamasında olduğunu söylüyor. İlk ürünler 2021'in ilk yarısında piyasaya sürüleceğinin de altını çiziyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.