140 milyon kullanıcıya ulaşan Discord, 100 milyon dolar yatırım aldı

Discord, Greenoaks Capital tarafından yönetilen yeni yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
140 milyon kullanıcıya ulaşan Discord, 100 milyon dolar yatırım aldı

Günümüzde oyuncuların en çok kullandığı platformlarından biri olan yazılı ve sesli mesajlaşma girişimi Discord'un, geçtiğimiz temmuz ayında aldığı 100 milyon dolarlık yatırımdan sizlere bahsetmiştik. Geçtiğimiz ayın sonunda ise şirketin yeni bir yatırım turuyla karşı karşıya olduğu bilgisi gündeme gelmişti. Söylentiler doğru çıktı ve Discord, Greenoaks Capital tarafından yönetilen yeni yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Index Ventures, Greylock, IVP ve Spark Capital gibi şirketler de katıldı.

Discord, kullanıcı sayısını da 140 milyona çıkardığını açıkladı. Discord CEO'su Jason Citron yaptığı açıklamada, "2021'e baktığımızda, yapacaklarımızdan heyecan duyuyoruz ve bu yatırımı Discord'u daha da iyi hale getirmek için kullanmayı planlıyoruz." dedi. 

Greenoaks Capital'ın yönetici ortağı Neil Mehta ise Discord'un hem video oyunları oynamak hem bir proje üzerinde iş birliği yapmak hem de sadece sohbet için kişilerin bir araya geldiği büyük bir topluluğa dönüştüğünü söyledi. Mehta, firmasının, insanların etkileşime girmek için yeni yollar buldukça Discord'un da gelişeceğine ve büyüyeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Corona virüs salgını nedeniyle insanların daha fazla evde kalması ile birlikte Discord'un kullanım oranları da arttı. Sadece oyuncula için bir iletişim kanalı olmakla kalmayan Discord, içinde bulunduğumuz bu zor dönemde yan yana gelemeyen tüm insanlar için bir iletişim kanalı oldu. Bu dönemde kaydedilen pek çok podcast, Discord üzerinden kaydedildi. Discord dün de mobil cihazlar için ekran paylaşımı özelliğini kullanıma sundu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.