Hava kargo rezervasyon platformu Cargo.One, 42 milyon dolar yatırım aldı

Hava kargo sektörü için gerçek zamanlı rezervasyon motoru olarak hizmet veren Berlin merkezli Cargo.One, Bessemer Venture Partners'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 42 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Hava kargo rezervasyon platformu Cargo.One, 42 milyon dolar yatırım aldı

Hava kargo sektörü için gerçek zamanlı rezervasyon motoru olarak hizmet veren Berlin merkezli Cargo.One, Bessemer Venture Partners'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 42 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirket, fonların özellikle Kuzey Amerika ve Asya'da uluslararası olarak genişlemeyi planladığı için ürün Ar-Ge'sine aktarılacağını ve personel sayısını üçe katlayarak ekibini 70 çalışana çıkaracağını söylüyor.

Cargo.One'ın rezervasyon platformu, kullanıcılara gerçek zamanlı fiyatlara ve birden fazla havayolunun mevcut kapasitelerine erişim sağlıyor. Nakliye müşterileri doğrudan havayollarının sistemlerine rezervasyon yapabiliyor veya 1 kilogramdan 10 tona kadar farklı boyutlardaki gönderiler için teklif talep edebiliyor. Telefonda olduğu gibi, birden fazla havayolunun tüm rezerve edilebilir kapasitelerine ve gerçek zamanlı fiyatlara ilişkin bir genel bakışı doğrudan havayolundan alabiliyorlar. Havayolu tarafında, Cargo.One, göndericiler hava yollarında kapasite aradığında rezervasyon tekliflerini otomatik olarak kullanılabilir hale getirebiliyor.

Dinamik fiyatlandırma etkinleştirildiğinde, yola çıkış süresi, kapasite doldurma oranları ve müşterilerin uygun nakliye fiyatı noktaları belirlemesi gibi faktörleri hesaba katıyor. Cargo.One platformu ayrıca, ürünleri daha iyi fiyatlandırmak ve nakliye müşterilerine hizmet etmek için yapılandırılmış, gerçek zamanlı talep ve pazar verilerine erişim sağlar. Ayrıca, kargo ücretleri ve fiyatları üzerinde anlaşmak için genellikle zorlu arama ve e-posta gönderme sürecini değiştirmek amacıyla, havayollarına gelen mevcut müşteri davranışının ötesinde tüm pazar hakkında toplu bilgiler veriyor.

Şirketin, önceki yatırımcıları arasında Next47, Creandum, Lufthansa Cargo ve Point Nine Capital bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.