Roblox, 3D dijital avatar girişimi Loom.ai'ı satın aldı

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan popüler oyun şirketi Roblox, dijital avatarlara odaklanan Loom.ai girişimini satın aldığını duyurdu.
Roblox, 3D dijital avatar girişimi Loom.ai'ı satın aldı

Roblox'un halka arzını gerçekleştirmek için paylaştığı S-1 belgesinde yer alan detayları geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan popüler oyun şirketi Roblox, dijital avatarlara odaklanan Loom.ai girişimini satın aldığını duyurdu.

Kullanıcılarının detaylı dijital avatarlarını üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan Loom.ai, Kiran Bhat ve Mahesh Ramasubramanian tarafından 2016 yılında San Francisco'da kuruldu. 2016 yılının Haziran ayında 1,35 milyon dolar tohum yatırım alan girişim, bugüne kadar ise toplamda 5,9 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketin yatırımcıları arasında ise Y Combinator, Samsung Ventures, Anorak Ventures ve Zach Coelius gibi önemli isimler yer alıyor. Roblox ve Loom.ai arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detaylarının paylaşılmadığını da ekleyelim.

Loom.ai, kullanıcılarının fotoğraflarından Memoji benzeri 3 boyutlu gerçekçi dijital avatarlar üreten bir çözüm sunuyor.  Loom.ai tarafından üretilen dijital avatarlarda kullanıcılarının gerçek zamanlı yüz animasyonlarını taklit etme özelliğinin yer aldığını da ekleyelim. 

Roblox'un bu satın alma ile birlikte Loom.ai'ın teknolojisini kullanarak oyuncuları için daha gerçekçi 3D dijital avatarlar sunması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.