Roblox'un halka arzını gerçekleştirmek için paylaştığı S-1 belgesinde öne çıkanlar

Bugün paylaşılan bilgilere göre Roblox, halka arz için gerekli olan S-1 belgesini paylaştı.
Roblox'un halka arzını gerçekleştirmek için paylaştığı S-1 belgesinde öne çıkanlar

Geçtiğimiz Ekim ayının ilk günlerinde günümüzün en büyük oyun şirketlerinden olan Roblox'un halka arza gerçekleştirmeye hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre Roblox, halka arz için gerekli olan S-1 belgesini paylaştı. Hatırlatmak gerekirse Airbnb'nin S-1 belgesini paylaşarak halka arz gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştığını da geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.

2004 yılında kullanıma sunulan bir oyun olan Roblox, özellikle son yıllardır popülerliğini her geçen gün artırmayı başardı. Çocuk ve gençlerden oluşan büyük bir kitleye sahip olan Roblox, paylaşılan bilgilere göre 2020 yılının ilk 9 ayında 588,7 milyon dolar gelir elde etti.

Gelirlere baktığımızda 2019 yılının ilk 9 ayı ile kıyaslandığında yüzde 68 oranında bir artış olduğu da görülüyor. Gelirlerini her yıl artıran Roblox'un 2018 yılında 312,8 milyon dolar, 2019 yılında ise 488,2 milyon dolar gelir elde ettiğini de ekleyelim.

Bu başarıyı elde etmek adına yüklü bir harcama da yapan Roblox, 2020 yılının ilk 9 ayı için 203,2 milyon dolar zarar açıkladı. 2019 yılının aynı döneminde ise sadece 46,3 milyon dolarlık zarar açıklanmıştı. Roblox platformu içinde farklı oyun ve deneyimler yaratmak da mümkün. Platformun bu özelliği sayesinde pek çok 3. parti geliştirici Roblox sayesinde gelir elde edebiliyor.

Paylaşılan bilgilere göre bu geliştiriciler 2020 yılının ilk 9 ayında 209,2 milyon dolar gelir elde etti. 2019 yılının aynı döneminde ise sadece 72,2 milyon dolar elde edebilmişlerdi. Son olarak bugüne kadar 335,7 milyon dolar yatırım alan Robox'un yatırımcıları arasında Altos Ventures, First Round Capital, Meritech, Index, Greylock, Tiger Global ve Andreessen Horowitz'in yer aldığını da ekleyelim. Roblox ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.