Halka arz gerçekleştirmeye hazırlanan Airbnb, S-1 belgesini paylaştı

Bugün paylaşılan bilgilere göre Airbnb, S-1 belgesini paylaşarak halka arz gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı.
Halka arz gerçekleştirmeye hazırlanan Airbnb, S-1 belgesini paylaştı

Konaklama denildiğinde akla gelen ilk girişimlerden biri olan Airbnb'nin detayları gizli olarak halka arz başvurusunda bulunduğunu geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre Airbnb, S-1 belgesini paylaşarak halka arz gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı.

Airbnb'nin halka arz için gerekli olan S-1 belgesini geçtiğimiz hafta paylaşması bekleniyordu. Fakat ABD'de geçtiğimiz hafta gerçekleşen başkanlık seçimi nedeniyle S-1 belgesinin paylaşılması bir hafta ertelendi.

Airbnb tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, 2020 yılının 3. çeyreğinde 1,34 milyar dolar gelir ve 219 milyon dolar kar elde etti. Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınını en çok etkilendiği sektörlerden birinin seyahat sektörü olduğunu da hatırlatalım.

Bu nedenle seyahat sektörünün en önemli oyuncularından olan Airbnb de gelirlerinde büyük bir kayıp yaşadı. Paylaşılan bilgilere göre Airbnb, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1,65 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu yıla baktığımızda ise gelirlerde yüzde 19 oranında bir düşüş görüyoruz.

2019 yılının tamamı için 4,81 milyar dolar gelir ve 674 milyon dolar zarar açıklayan Airbnb, 2020 yılının ilk 3 çeyreği için ise 2,52 milyar dolar gelir ve 697 milyon dolar zarar açıkladı. Bu durum pandeminin şirketi ne kadar kötü etkilediğini de gözler önüne seriyor.

Paylaşılan bir diğer bilgi ise şirketin borsadaki sembolü ile ilgili oldu. Airbnb girişimi Nasdaq'da "ABNB" sembolü ile yer alacak. Hatırlatmak gerekirse Airbnb, halka arz gerçekleştireceğini ilk olarak geçtiğimiz yılın Eylül ayında duyurmuştu. Airbnb'nin halka arz süreci ile ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.