Sayılarla QNBEYOND Hızlandırma Programının 2. dönemi nasıl geçti?

Paylaşılan bilgilere göre QNBEYOND’un ikinci döneminde 11 girişim mezun olurken girişimlerin üç tanesi program süresince yatırım almayı başardı, girişimlerin çalışan sayısı ise yüzde 50’den fazla artarak 160’ın üzerine çıktı.
Sayılarla QNBEYOND Hızlandırma Programının 2. dönemi nasıl geçti?

QNBEYOND Hızlandırma Programının 2. dönem Demo Day'inde sunum yapan 11 girişimi geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise QNB Finansbank’ın Hızlandırma Programı olan QNBEYOND'ın 2. döneminin nasıl geçtiği ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Paylaşılan bilgilere göre QNBEYOND’un ikinci döneminde 11 girişim mezun olurken girişimlerin üç tanesi program süresince yatırım almayı başardı, girişimlerin çalışan sayısı ise yüzde 50’den fazla artarak 160’ın üzerine çıktı. Hatırlatmak gerekirse programın ikinci dönemine katılan girişimler arasında Akıllı Param, ikas, Kamion, Lagom, Midas, MindBehind, NavlunGO, Piple, Varco, Workiom ve YapıRadar yer alıyor.

3 girişim, QNB Finansbank’ın KOBİ’ler için hayata geçirdiği platform Dijital Köprüye dahil oldu. Bunlara ek olarak 2 girişimin QNB Finansbank müşterisi olduğunu ve 2 girişimle QNBEYOND'ın ortak ürün geliştirdiğini de ekleyelim.

İkinci dönem boyunca; haftalık 154 saat KPI toplantıları, 145 saat mentor görüşmeleri, iş ortaklarından 25 satın alma, 78 saat C-level koçlarla görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca QNBEYOND ikinci dönem girişimlerinin, global odaklı SaaS platformları, varlık yönetimi, global bankacılık çözümleri ve hisse senedi alım-satımına odaklanan fintechler, pazar yerleri ve büyük veriye dayalı yazılım ürünlerine yönelik çalışmaları da oldu.

Programın 2. dönemine katılan girişimlerden Navlungo'nun müşteri sayısında 6 kat büyüme olduğunu, ikas’ın aylık tekrar eden gelirinin (MRR) 3 kat büyüdüğünü, Piple kullanıcı sayısını 25 bine ulaştığını, Varco ve Kamion'un ise kapalı beta olarak yayına geçtiğini de ekleyelim.

QNBEYOND bugüne kadar toplamda 19 girişimi mezun etti. QNBEYOND Hızlandırma Programı network’ü içinde QNB Finansbank dışından, alanında uzman 78 mentor de bulunuyor. Bu mentorler ile girişimlere; satış, pazarlama, hukuk, ürün yönetimi, globalleşme, finans gibi ihtiyaç duyabileceği tüm konularda danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Son olarak QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın üçüncü dönemi için başvurular sürdüğünü de hatırlatalım. QNBEYOND Hızlandırma Programı ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.