Tim Cook, iPhone ekran süresinin "çok fazla" olduğunu açıkladı

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan Tim Cook, kullandığı iPhone'un ekran süresi ve kişisel akıllı telefon kullanım ile ilgili önemli detaylar paylaştı. 
Tim Cook, iPhone ekran süresinin

Apple CEO'su Tim Cook'un Apple çalışanlarının büyük çoğunluğunun 2021 yılının Haziran ayına kadar evden çalışacağını açıkladığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Tim Cook, kullandığı iPhone'un ekran süresi ve kişisel akıllı telefon kullanım ile ilgili önemli detaylar paylaştı. 

Outside Podcast'te Michael Roberts ile röportaj gerçekleştiren Apple CEO'su Tim Cook, tam olarak iPhone'unu günde kaç saat kullandığını söylemese de iPhone ekran süresinin "çok yüksek" olduğunu Outside Podcast dinleyicileri ile paylaştı.

Ekran süresi konusundaki tahminlerinin gerçek hayattaki veriler ile karşılaştırıldığında çok farklı olduğunu da paylaşan Cook, bu durumu fark etmesinin ardından bu kadar fazla bildirime ihtiyacı olup olmadığını kendi içinde tartışmaya başladığını da sözlerine ekledi.

Cook, sonrasında ise dikkatini çeken uygulama bildirimlerini kısıtlamak adına katı önlemler aldığını paylaştı. Bu durumu ölçümlemek adına oldukça basit bir kuralı olduğunu da dile getiren Tim Cook, eğer bir insanın gözlerine baktığınızdan daha fazla telefonuna bakıyorsanız bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir dedi.

Hatırlatmak gerekirse ilk olarak 2018 yılında karşımıza çıkan ekran süresi özelliği telefonunuz ve telefonunuzda yer alan uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiğinizi detaylı olarak sizlerle paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.