Uber, sürücüsüz otomobil birimini Aurora Technologies'e satacağını duyurdu

Uber tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin sürücüsüz otomobil birimi 2017 yılında Chris Urmson, J. Andrew Bagnell ve Sterling Anderson tarafından kurulan Aurora Technologies'e satılıyor.
Uber, sürücüsüz otomobil birimini Aurora Technologies'e satacağını duyurdu

Uber'in sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde çalıştığını daha önce pek çok kez sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Mart ayında ise Uber'in sürücüsüz otomobil birimi ayda 20 milyon dolar yaktığı ortaya çıkmıştı. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Uber, sürücüsüz otomobil birimini satıyor.

Uber tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin sürücüsüz otomobil birimi 2017 yılında Chris Urmson, J. Andrew Bagnell ve Sterling Anderson tarafından kurulan Aurora Technologies'e satılıyor. San Francisco merkezli girişim, sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde çalışıyor.

Satın alma bedeli ile ilgili resmi bir bilgi paylaşılmasa da bazı kaynaklara göre söz konusu satış işlemi için 4 milyar dolar ödenecek. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıl Uber'in sürücüsüz otomobil biriminin değerlemesi 7 milyar doların üzerindeydi.

İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre sürücüsüz otomobil biriminin satış ile birlikte bir yatırım da yapılacak. Anlaşma ile ilgili paylaşılan detaylara göre Uber, Aurora Technologies'e 400 milyon dolar yatırım yapacak.

400 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Uber, Aurora Technologies'in yüzde 26 hissesine de sahip olacak. Kısacası Uber dolaylı yoldan da olsa satışını gerçekleştirdiği sürücüsüz otomobil birimini ortak olmuş olacak. Uber ve Aurora Technologies arasında yapılan satın alma anlaşmasının 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.