2020'de Twitter'da en çok neler konuşuldu?

2020’de Türkiye’nin Twitter gündeminde salgın ve depremler ön plana çıktı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 4 milyonun üstünde yeni takipçiyle takipçi sayısı en çok artan kişi olarak öne çıkıyor. 
2020'de Twitter'da en çok neler konuşuldu?

 2020 hepimiz için zor bir yıl oldu. 2020'de sağlık endişesi ile sosyalleşmekten kaçınırken, aradığımız iletişimi sosyal ağlarda bulduk.  Twitter, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündemi belirleyen mecralardan biriydi. Twitter, Türkiye’de 2020 yılının en çok konuşulan isimleri, hashtag’leri ve Tweet’lerini açıkladı.Twitter'ın paylaştığı verilere göre 2020'de Twitter’da en çok salgını ve depremleri konuştuk.

Twitter verilerine göre, sağlık bakanının tweetleri yoğun bir şekilde takip edildi ve paylaşıldı.  Türkiye’de Twitter’ın 2020 sohbetlerinde en çok adı geçen ismin Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca olduğunu söyleyebiliriz. Sağlık bakanı, 4 milyonun üstünde yeni takipçiyle takipçi sayısı en çok artan kişi olarak öne çıkıyor. 

Sağlık Bakanı’nın 16 Mart’ta attığı ve Taner Ölmez’in oynadığı kamu spotunu içeren tweeti hatırlarsınız. Bu tweet 2020'de Twitter'da  en çok Retweet edilen Tweet oldu. Sağlık Bakanı'nın yanı sıra Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, platformda çok konuşulan isimlerden biri oldu. Bu durumda, özellikle okulların pandemide kapanma ve açılma dönemlerinin etkili olduğunu söylemek mümkün. 

ABD’de seçimleri kaybeden Donald Trump'ın,  Türkiye’de de en çok konuşulan isimler arasında yer aldığını belirtelim. Bu kadar politik ismin arasında, üçüncü sırada ise şaşırtıcı bir isim var. Türkiye’de de özellikle gençlerin favorisi olan Güney Koreli pop müzik grubu BTS. Ayrıca listede ilk 15 arasında Kore popunun popüler isimleri olan BTS’nin üyeleri ve EXO da yer aldı. 

Deprem döneminde hashtaglerle bilgi akışı ve dayanışma sağlandı

Bu yıl pandeminin yanı sıra gerçekleşen depremlerle de sarsıldık. Türkiye’de en çok kullanılan hashtag’lere baktığımızda ikinci sırada depremlerin yer aldığını görüyoruz.

Özellikle İzmir’de gerçekleşen büyük deprem döneminde, hem deprem hem İzmir hashtagleriyle güncel durum hakkında bilgi alınırken, dayanışma ağları örüldü. Listede birinci sırada #survivor2020 hashtag’inin yer alması dikkat çekti. Pandemi başlangıcında sıkça kullandığımız #evdekal hashtag’i ise 5. sırada yer alıyor. 

Haluk Levent'in tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Twitter’in gündemini belirleyen isimlerden olduğunu söyleyelim. AHBAP topluluğu ile birlikte önemli yardım ve dayanışma çalışmaları gerçekleştiren Haluk Levent, bu yıl Twitter’da 1 milyonun üstünde takipçi kazandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.