Uber'in sürücüsüz araç birimi ayda 20 milyon dolar yakıyor

Uber'in sürücüsüz araç birimi ayda 20 milyon dolar yakıyor

Halka arz çalışmaları sebebiyle bugüne kadar duyulmayan bazı bilgi ve rakamları açıklamaya başlayan Uber, son dönemde özellikle sürücüsüz araçlar için yaptığı çalışmalarla ön plana çıkmıştı. Testler gerçekleştiren ve adı bazı kazalara da karışan Uber'ün sürücüsüz araçları, halen geliştirilmeye devam ediliyor. Harcanan bütçe de ne kadar büyük bir çalışmanın gerçekleştiğini gözler önüne seriyor.

IPO öncesi çalışmalar yürüten Uber, paylaşılan rakamlara göre Uber'in sadece sürücüsüz araç çağırma birimi ayda 20 milyon dolar harcıyor. Bu astronomik aylık harcamaya rağmen ise şimdilik bu araçlardan bir gelir elde edemeyen Uber'in, gelecekte sürücülere verdiği ücretten kurtulup sürücüsüz otomobillerle çok daha ciddi kârlar elde edebileceği tahmin ediliyor.

Uber kendi öngörülerine göre 2022 yılı itibariyle 13 farklı şehirde sürücüsüz taksi hizmeti vermeye başlayacak. Yine bu tarih itibariyle yollardaki otonom araç sayısının ise 75 bini aşacağı bilgisini paylaşıyorlar. Bununla birlikte, sadece otomobil değil otonom e-bisiklet ve e-scooter üretimiyle de ilgileniyor. Kısacası Uber, sürücüsüz otomobil, e-bisiklet ve e-scooter'lar ile de geleceğini yaratıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.