Siber güvenlik girişimi Dragos, 110 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında kurulan ABD merkezli siber güvenlik şirketi Dragos, National Grid Partners ve Koch Disruptive Technologies tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım aldı.
Siber güvenlik girişimi Dragos, 110 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında kurulan ABD merkezli siber güvenlik şirketi Dragos, National Grid Partners ve Koch Disruptive Technologies tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım aldı. Her iki şirket de Dragos'un yönetim kuruluna birer üye ekledi. Tura ayrıca Saudi Aramco Energy Ventures ve Hewlett Packard Enterprise'ın yanı sıra önceki yatırımcılar Allegis Cyber, Canaan Partners, DataTribe, Energy Impact Partners da katıldı.

Dragos, endüstriyel kontrol sistemleri (ICS), santrallerin, su ve enerji kaynaklarının ve diğer kritik altyapıların devam eden operasyonları için kritik olan cihazların karşılaştığı tehditleri tespit etmek ve bunlara yanıt vermek için kuruldu. Şirketin tehdit tespit platformu, endüstriyel kontrol sistemlerine sahip şirketlerin önemli operasyonel sistemlere girmeye çalışan bilgisayar korsanlarına karşı savunma yapmasına yardımcı oluyor.

Platform, üretim hatlarını kapatabilecek veya enerji tedarik sistemlerini kontrol edebilecek bilgisayar korsanlarını ortadan kaldırırken, araştırma kolu da ilk etapta bu son derece karmaşık ve bölümlere ayrılmış endüstriyel ağlara girebilecek bilgisayar korsanlarını izliyor.

Son yatırım turu, şirkete hizmet verdiği pazarı genişletme çabalarında yardımcı olacak; Dragos ayrıca, 30 kişilik müşteri destek ekibini büyütecek ve satış ve pazarlama ekibini oluşturacak. Dragos'un kurucusu ve CEO'su Robert Lee, şirketin önceliğinin tehdit tespit platformu üzerinde çalışmak olduğunu belirtiyor.

Dragos'un şu anda 220'den fazla çalışanı bulunuyor. Geçen yıldan bu yana çalışan sayısını ikiye katlamaya yakın olan şirket, Melbourne, Dubai ve Birleşik Krallık'ta da yeni ofisler açacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.