Cem Soysal'ın yeni yıl için girişimcilere tavsiye ettiği üç şey...

Cem Soysal'a göre uzaktan teşhise imkan veren medikal ekipman teknolojileri, uzaktan iş birliği ve paylaşım platformlarının yanı sıra robot asistanlar ve araç otomasyonları 2021’de daha çok konuşulacak.
Cem Soysal'ın yeni yıl için girişimcilere tavsiye ettiği üç şey...

Türkiye İnternet tarihinin mihenk taşlarından VeezyGo'nun mimarı Cem Soysal, 2010'da Ali Koç'un önderliğinde kurulan Inventram'ın başına geçti. Koç Holding ve Mitsui&Co ortaklığındaki şirket, Soysal'ın yönetiminde çok farklı bir iş modeliyle Türkiye'nin geleceğinde çok önemli rol oynayacak bir yatırım şirketine dönüştü.

10'uncu yılını kutlayan Inventram, şimdiye kadar dokuz yatırımı tamamladı. Bunlardan beş tanesi ABD'de faaliyet gösteriyor. Bu şirketlerden dördü satış yapmaya başlamış. Yatırım yaptıkları şirketlerde toplamda 170 çalışan bulunuyor. Portföyünde perakendecilerin masraflarını düşüren Vispera, robotik duyu teknolojisi Sensobright, hologram teknolojisi geliştiren CY Vision, mikro-fiber polimer bazlı kuru yapışkan teknolojisinin ilk ticari üreticisi olan nanoGriptech, sıvıları dijital olarak barkodlayan Kuantag yer aldığını hatırlatalım

"Robot asistanlar ve araç otomosyonları çok konuşulacak"

ABD'de Pace Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri alanında yüksek lisans yapan Soysal, yeni yılda 5G'ye geçişte hızlı bir dönüşüm yaşanacağını düşünüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu yeni nesil teknoloji için yapılan yerli çalışmalar ülkemiz için stratejik bir role sahip diye konuşuyor."

Ona göre pandemi sürecinde olağanüstü veri üretimi ortaya çıktı. "Elde edilen büyük verinin de anlamlandırılarak hayatlarımıza değer katabilmesi için yapay zekâ ve derin öğrenme teknolojileri daha da önem arz eder hale geldi" diyen Cem Soysal, 2021’in trendleri arasında uzaktan teşhise imkan veren medikal ekipman teknolojileri, uzaktan iş birliği ve paylaşım platformları, dijital eğlence içerikleri ve evlerimizin kapısına son kilometre hizmet/ürün sağlayan iş modelleri en ön planda olacağını düşünüyor ve ekliyor: "Öte yandan robot asistanlar ve araç otomasyonları da 2021’de daha çok konuşulacak."

Cem Soysal 2020'nin nasıl geçtiği konusunda ise şöyle konuşuyor:

Tüm dünya için hiç deneyimlenmeyen ve öngörülemeyen zamanlardan geçtik. Nesillerce yaşanmamış bir pandemi ile nasıl savaşacağımızı öğrendik. Burada birlik ve dayanışmanın gücünü öğrenirken sağlığımıza dikkat etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırladık. Çeşitli öğrenimler elde ettiğimiz bu yıldan sonra artık hayatımızda birçok şey değişecek diyebilirim. Şahsen zaten sağlıklı yaşam biçimi kapsamında gerek spor aktiviteleri gerekse vitamin takviyeleri konusunda bilgim ve bilincim yüksek idi. Meraklı olduğum bu konu başlığında çok yeni bilgiler edinme imkanı buldum.

2021'de girişimcilerin dikkate alması gereken üç şey...

Şimdiye kadar konvensiyonel iş standartlarını bozacak yatırımlara imza atan Cem Soysal, 2021'de girişimcilerin mutlaka göz önünde bulundurması gereken üç şeyi şöyle sıralıyor: 

  • Global şartların ve iş dünyası dinamiklerinin her an beklenmedik şekilde büyük değişimler geçirebileceğini, daha da fazla akıllarında tutmaları gerekiyor.
  • Sağlam planlama ve hızlı adaptasyon kabiliyetinin birçok probleme çözüm bulmaktaki en iyi araçlar olduğunu bilsinler.
  • Son olarak da öğrenmenin sınırı yok, hayat bize her gün yeni bilgi ve tecrübeler getiriyor. Bunlardan nasıl faydalanacağımız ise bize kalmış.

2020'de en sevdiği kitaplar

Soysal'ın 2020'de en sevdiği kitaplar arasında Adam Grant'in yazdığı Originals, Malcolm Gladwell'in Outliers ve Adnan Giz'in Bir Zamanlar Kadıköy'ü var. Bu sene ise iki şarkı onda iz bırakmış. Al Green'in Let's Stay Together'ı ile Mina'nın Senza Fiato'su... Severek izlediği filmler arasında ise iki Netflix yapımı film dikkat çekiyor. The Irishman ve Two Popes... Bu senenin en sevdiği dizileri ise Amazon Prime'dan geliyor: The Office ve The Man In The High Castle...

Bu sene kendine 'mutlaka bir adet “self-care” uzaktan kontrol medikal cihazı alacağını söylüyor. Cem Soysal'ın edinmek istediği bir diğer elektronik cihaz ise yeni nesil drone.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.