Cem Soysal: "Inventram, yeni nesil yatırım şirketi olarak tanımlanıyor."

Bu sene 10'uncu yılını kutlayan Inventram, odağını yeni dönemde finans teknolojileri, oyun, uzaktan iş platformları, eğlence gibi sektörlerde iş yapan girişimlere çevirdi.
Cem Soysal:

Türkiye'nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2020 tüm hızıyla sürüyor. Bu sene ilk defa online olarak gerçekleştirilen etkinliğin konuşmacıları arasında Inventram CEO'su Cem Soysal da vardı.

10'uncu yılını kutluyor

"Teknoloji Yatırımlarına Yeni Nesil Bakış" başlıklı sunumuna başlayan Soysal sözlerine şöyle devam etti: "Yatırım anlamında oldukça iştahlı bir dönemdeyiz. Inventram olarak 10'uncu yılımızı kutluyoruz. Şirket hem yatırım hem de iş modeli anlamında büyüyoruz. Koç Holding'in desteğiyle şirketi farklı bir yatırım şirketi modeline geçiriyoruz. Şirket artık, yeni nesil yatırım şirketi olarak tanımlanıyor."

Öğrenen, adapte olan ve veriden yararlanan...

Bunun nedenini yaptıkları her işten yeni bir şey öğrenmelerine bağlıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "ABD'de dört farklı eyalette faaliyet gösteren şirketlerimizden ötürü orada şirketleşmeyi, yatırıma çıkmayı, oranın mevzuatını ve gelişmiş pazarlarda stratejik olarak nasıl ayakta kalmak gerektiğini öğrendik." John Hopkins gibi eğitim alanında kendini kanıtlamış üniversitelerle çalıştıklarını söyleyen Soysal, "Yabancı pazarlara adapte olurken her şeyden önce pandeminin getirdiği koşullara alışmaya çalışıyoruz" diye konuşuyor. 

Inventram'ı üzerinde güneş batmayan şirket olarak tanımlayan Cem Soysal, Türkiye'nin patentle korunan veri teknolojilerini ABD'ye ihraç etmeye başladıklarını söylüyor. Portföyündeki şirketleri veriyle yönettiklerini de sözlerine ekliyor. 

Dünden bugüne Inventram...

Koç Holding ve Koç Üniversitesi ortaklığında kurulan Inventram, tüm odağını üniversitelerden ileri teknoloji geliştiren spin-off'lar çıkarmak üzerine kurgulayan ilk yatırım şirketi... Nisan 2010'da kuruldu. Altı yıl sonra Japonya’nın en büyük yatırım gruplarından biri olan Mitsui ile ortaklık anlaşmasının imzaladı. Mitsui şirketin yüzde 30 hisse ortağı oldu. Şimdiye kadar nesnelerin interneti ve sensörler, robotik teknolojileri, medikal teknolojiler, nanoteknoloji, yapay zekâ, büyük veri ve bulut sistemleri, otomotiv teknolojileri, elektronik ve dayanıklı tüketim, savunma sanayi teknolojileri dâhil olmak üzere pek çok alanda yatırım yaptı.

Dokuz yatırım tamamlandı

Uzun vadede, girişimleri proje aşamasında alıyor, şekillendiriyor, büyütüyor. Şimdiye kadar dokuz yatırımı tamamladı. Bunlardan beş tanesi ABD'de faaliyet gösteriyor.  Bu şirketlerden dördü satış yapmaya başlamış. Yatırım yaptıkları şirketlerde toplamda 170 çalışan bulunuyor. Portföyünde perakendecilerin masraflarını düşüren Vispera, robotik duyu teknolojisi Sensobright, hologram teknolojisi geliştiren CY Vision, mikro-fiber polimer bazlı kuru yapışkan teknolojisinin ilk ticari üreticisi olan nanoGriptech, sıvıları dijital olarak barkodlayan Kuantag yer alıyor. 

Inventram'ın Koç Holding AŞ sayesinde yatırım gücünü ve kapsama alanını artırdığını söyleyen Cem Soysal, "Odağımızda artık finans teknolojileri, oyun, uzaktan iş platformları, eğlence sektörlerinde faaliyet gösteren girişimler olacak" diye konuşuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.