Ev sahipleri ve kiracılar için ev sigortası ürünleri satan Luko, 60 milyon dolar yatırım aldı

Paris merkezli Luko'nun paylaştığı bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.
Ev sahipleri ve kiracılar için ev sigortası ürünleri satan Luko, 60 milyon dolar yatırım aldı

Hem ev sahipler hem de kiracılar için ev odaklı sigorta ürünleri satan bir girişim olarak karşımıza çıkan Luko, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Paris merkezli Luko'nun paylaştığı bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre EQT Ventures liderliğinde gerçekleşen 60 milyon dolarlık B serisi yatırım turunda şirketin eski yatırımcılarından olan Accel, Founders Fund, Speedinvest ve Orange Ventures da katıldı. Alınan 60 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 90 milyon dolar seviyesine ulaştığını da ekleyelim. 

Bugüne kadar toplamda 100 bin müşteriye sigorta satan Luko, geçtiğimiz yıl içinde hızlı bir büyüme yaşadı. Paylaşılan bilgilere göre geçtiğimiz yıla kadar 15 bin müşteriye sahip olan Luko, kısa süre içinde müşteri sayısını 100 bine çıkarmayı başardı.

En son 2019 yılının Kasım ayında 22 milyon dolar yatırım alan Luko, aldığı son yatırımdan bu yana 6 kat büyümeyi başardı.

2016 yılında Alexandre de La Morinerie, Benoit Bourdel, Mathieu G ve Raphael Vullierme tarafından kurulan Luko, sattığı sigortaların aylık ödemeleri üzerinden komisyon alarak gelir elde ediyor.  Şu an için 85 çalışana sahip olan Luko, ilk etapta Fransa'da büyümeyi hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.