Sağlık teknolojisi girişimlerine odaklanan OTV'ye 170 milyon dolarlık yeni fon

Bugün paylaşılan bilgilere göre eski adıyla Olive Tree Ventures, sağlık teknolojisine odaklanan girişimlere yatırım yapmak için 170 milyon dolarlık yeni bir fon oluşturdu.
Sağlık teknolojisi girişimlerine odaklanan OTV'ye 170 milyon dolarlık yeni fon

Sağlık teknolojilerine odaklanan girişimlere yatırım yapma hedefi ile yola çıkan bir yatırım şirketi olan OTV, yeni fonunu duyurdu. Bugün paylaşılan bilgilere göre eski adıyla Olive Tree Ventures, sağlık teknolojisine odaklanan girişimlere yatırım yapmak için 170 milyon dolarlık yeni bir fon oluşturdu.

Sadece 170 milyon dolarlık yeni fonunu duyurmakla kalmayan OTV, yaptığı açıklamada Asya bölgesine açılacağını da paylaştı. OTV tarafından paylaşılan bilgilere göre yatırım şirketi, Asya bölgesinde yatırımlar yapabilmek için Şanghay'da bir ofis de açtı. Yapılan açıklamalara göre Jose Antonio Urrutia Rivas Asya Pasifik Başkanı olarak OTV'nin Asya bölgesindeki çalışmalarını yönetecek.

Şanghay ofisinin açılması ile birlikte OTV, toplamda 4 ofise sahip olmuş oldu. 2015 yılında Mayer Gniwisch, Amir Lahat ve Alejandro Weinstein tarafından kurulan Olive Tree Ventures'ın diğer ofisleri ise New York, Tel Aviv ve Montreal'de yer alıyor.

OTV'nin şu ana kadar toplamda 11 girişime yatırım yaptığını da hatırlatalım. Olive Tree Ventures bu yıl TytoCare ve Lemonaid Health girişimlerinin yatırım turlarına liderlik yaptı. OTV'nin diğer yatırımları arasında ise Emedgene, Scopio ve Donisi Health gibi sağlık teknolojileri girişimler yer alıyor.

Genelde ürünleri hazır olan girişimlere yardımcı olmak adına yatırım yapmayı amaçlayan OTV, paylaşılan bilgilere göre B ve C serisi yatırım turlarında yatırım yapıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.