L'Oreal, Kasım kampanyalarında satışlarını geçen seneye göre 2,5 kat artırdı

L'Oreal, Kasım kampanyalarında sattığı ürün adedini 2 katına çıkarken satışını ise 2,5 kat artırdı.
L'Oreal, Kasım kampanyalarında satışlarını geçen seneye göre 2,5 kat artırdı

Kozmetik sektöründe özellikle pandemiyle hızlanan dijital bir dönüşüm söz konusu olduğunu ve bu dönüşümün öncülerinden L'Oreal'in tekno güzellik şirketi olma yolunda ilerlediğini yazmıştık. 1986'dan beri Türkiye pazarında olan şirket, Black Friday'de (Muhteşem Cuma) bir önceki senenin 2,5 kat daha fazla satış elde etti. Yani online satışlarını 2,5 kat artırdı. Şirket ürün adedinde 2 kat hacim elde etti. Günlük işlem adedinde ise bin 300 ürüne ulaştı. En çok talep edilen ürünler ise nem bombası olarak adlandırılan göz çevresi nemlendiricisi Avocado Eye ve mucize gece iksiri Midnight Recovery Concentrate oldu.

En çok alışveriş İstanbul'dan yapıldı

İstanbul, satışlarının yarısını oluşturdu, bunu Ankara ve İzmir takip etti. Kiehl’s Marka ve Perakende Direktörü Ufuk Batur konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Tüketiciler özellikle önceden kullandığı ürünlerini yenilemeye yönelik bir eğilim gösterdiler. Özellikle maske satışlarında da gözle görünür oranda bir artış oldu. Özellikle sezon sonu ürünler ve tanışma fiyatındaki serumlarda da ciddi bir hacim elde ettik."

Türkiye’de kozmetik sektörü 2009’dan bu yana her yıl ortalama yüzde 10 büyüyor. Bu büyümeyle doğru orantılı olarak internetten kozmetik alışverişi yapan kişi sayısında da artış gözlemleniyor. Bir taraftan kozmetik ürünlerin daha çok deneyime dayalı olmasına karşılık sosyal medyanın ve influencer'ların buradaki etkisi ile erişim daha kolay hale geliyor.

Bu da büyük mağaza zincirlerinden en küçük dükkanlara kadar çoğu firma, internette online kozmetik mağazası açmasına sebep oluyor. Bu trendin salgının etkisiyle daha da yayılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.