Güzellik dünyasında yükselen teknoloji trendi: Görüntülü görüşmede makyaj

Kozmetik sektöründe özellikle pandemiyle hızlanan dijital bir dönüşüm söz konusu... Bu dönüşümün öncülerinden L'Oreal, tekno güzellik şirketi olma yolunda ilerliyor.
Güzellik dünyasında yükselen teknoloji trendi: Görüntülü görüşmede makyaj

Salgınla mücadele kapsamında birçok kişi hala uzaktan çalışmaya devam ediyor. Uzaktan çalışan ve gün içinde online toplantılara katılan birçok kişi için pijamalardan kurtulup iyi giyinmek zor geliyor. Bu da gün geçtikçe evde çalışanların daha az bakımlı ve yorgun gözükmesine neden oluyor.  

Fransa merkezli kozmetik şirketi  L'Oreal, bu soruna bir çözüm olarak 'sanal makyaj' olarak adlandırdığı artırılmış gerçeklik filtresi 'Signature Face'i oluşturdu.

Bu uygulamayla şirketin makyaj ürünleri tanıtılıyor. Yeni filtreler Instagram, Snapchat, Snap Camera ve Google Duo aracılığıyla ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Şirket, bu hamleyi neden yaptıklarını "yepyeni bir modern makyaj deneyimi sunuyoruz" diyerek açıklıyor. Özellikle görüntülü görüşmelere bakışı renklendirmenin bir yolu olarak pazarlanan uygulama, tüketicinin alış-veriş yolculuğuna ve kullanıcı deneyimine interaktif bir etkileşim yaratmayı planlıyor.

Hedef, tekno-güzellik şirketi olmak

Mart 2018'de teknoloji şirketi ModiFace'i satın almıştı. Tekno-güzellik şirketi olmayı hedefleyen L’Oreal'in, Virtual Try On kampanyası kapsamında Danla Bilic, Google ve Watsons ile işbirliği yaptığını hatırlatalım. Makyaj Şehirde YouTube kanalına Danla Bilic'i davet eden şirket, "Danla Bilic ile aynı anda ruj denemek ister misin?" içeriği ile kullanıcıların Virtual Try On ile ruj denemesini sağladı. 

EMEA bölgesinde ilk olarak L’Oreal'in hayata geçirdiği Virtual Try On kampanyası, 3 kat satış artışıyla dünyada ve Türkiye'de en iyi sonuç alan kampanyalardan biri olarak öne çıkıyor. 150 bin uygulama deneyimine erişen L’Oreal, global ortalamanın 3 kat üstüne çıkmayı başardı. Ayrıca La Roche-Posay markası altında yer alan My Skin Track UV servisi ile maruz kaldığınız ultraviyole ışınlarını ölçüyor, buna ek olarak havadaki nem ve polen yoğunluğunu da akıllı telefonunuza raporluyor. Kişiye özel tavsiyeler ve ürünler sunuyor.

Akıllı ayna teknolojileri...

2022'de 429,8 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip olması beklenen kozmetik sektöründe L'Oreal bu konuda çalışmalar yapan markalardan sadece biri... Son yıllarda birçok marka AR ve yapay zekayı teknolojisini birleştiren teknolojiler piyasaya sunmaya başladı. Bunların başında gelen ilk ürün akıllı aynalar... Kullanıcıların makyaj ve cilt ürünlerini sanal bir ayna karşısında denemelerini sağlıyor, Aynı zamanda bir dermatoloğa ihtiyaç duymadan cilt analizleri yapıyor ve bakım önerileri veriyor.

Optune

Bu konuda öne çıkan markalar ise şöyle; Optune isimli IoT akıllı cihazı Shiseido, Atolla kişiye özel cilt serumu formülizasyonu geliştirmek için yapay zekayı kullanan Atolla bulunuyor. Foreo ise Luna Fofo güzellik asistanıyla kullanıcılara, cilt yaşları hakkında bilgilendiriyor. Amazon'un akıllı asistanı Alexa'lı Himirror ise Spotify, Instagram, Facebook ve YouTube’la entegre bir şekilde çalışabiliyor. Cildin durumunu ince çizgileri, koyu renkli halkalar, kırışıklıklar, siyah noktalar ve lekeler gibi çok yönlü parametrelerle inceliyor.

NYX Cosmetics de artırılmış gerçeklikle; uzmanlarının kullanıcılara canlı yayında danışmanlık seansları vermesini sağlıyor. Yani kullanıcılar, sanal ürün denemesi yapıyor. Schwarzkopf Professional ise Lab Smart Analyzer, saç analizi yapıyor, kullanıcılarına ürünler önerirken saç rengi konusunda da asistanlık ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.