Salesforce, Slack’i 27,7 milyar dolara satın almak için anlaştı

İki şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Salesforce, iş dünyasının en popüler servislerinden biri olan Slack’i satın almak için 27,7 milyar dolar ödeyecek.
Salesforce, Slack’i 27,7 milyar dolara satın almak için anlaştı

Salesforce'un Slack’i satın almak için görüşmelerde bulunduğun ortaya çıktığını ve bu bilginin ortaya çıkmasının ardından Slack'in hisselerinin yükselişe geçtiğini geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise iki şirket satın alma anlaşması için anlaştı.

İki şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Salesforce, iş dünyasının en popüler servislerinden biri olan Slack’i satın almak için 27,7 milyar dolar ödeyecek. 27,7 milyar dolarlık satın almanın Salesforce'un bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük satın alma olduğunu da ekleyelim.

Yapılan açıklama ile paylaşılan bilgilere göre Slack hissedarları ellerinde bulundurdukları hisseler için 26,79 dolar nakit ve 0.0776 Salesforce hissesinin sahibi olacaklar. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Salesforce kurucu ortağı ve CEO'su Marc Benioff, Salesforce ve Slack'in birlikte kurumsal yazılımın geleceğini şekillendireceklerini belirtti.

Söz konusu satın almanın yazılım tarihindeki en stratejik birleşme olduğuna inandıklarını dile getiren Slack CEO'su Stewart Butterfield, gelecek için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.

Yahoo ve Google Finance'in verilerine göre Slack'in şu an için değerlemesinin 25 milyar doların üzerinde. Microsoft ve Facebook'un kendi iş odaklı iletişim yazılımlarını geliştirmesi ile birlikte önemli rakipler kazanan Slack, pazardaki payını özellikle son zamanlarda Microsoft'a kaptırmaya da başlamıştı.

Salesforce'un da tıpkı Slack gibi Microsoft ile rakip durumda olduğunu da hatırlatalım. Salesforce bugüne kadar Microsoft ile sadece bulut işinde rakip konumdaydı. Salesforce, Slack'i satın alarak Microsoft ile yeni bir alanda da rakip olmuş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.