Eğitim teknolojileri girişimi Twin, Seedrs üzerinden 1,5 milyon dolarlık yatırım aldı

Eğitim teknolojileri girişimlerinden Twin'e 25 ülkeden 390 farklı yatırımcı finansal kaynak sağladı.
Eğitim teknolojileri girişimi Twin, Seedrs üzerinden 1,5 milyon dolarlık yatırım aldı

Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA girişimlerinden Twin'in geçen hafta İngiltere'den 1,5 milyon dolarlık yatırım aldığını aktarmıştık. Haberin detayları netleşti. Alınan bilgilere göre, şirket Avrupa’nın en büyük yatırım bazlı kitlesel hisse fonlama platformlarından biri olan Seedrs aracılığıyla Ekim ayında başlattığı yatırım turunu tamamladı. Hedefini yüzde 200 aşan şirket, toplamda 1,5 milyon pound’luk kaynağa ulaştı. Bu yatırım, şirketin globalde büyümesini hızlandırmak için kullanılacağı bildirildi.

25 farklı ülke 390 farklı yatırımcı

Yatırım liderliğini üstlenen Erdal Durukan ve Erdinç Uçar ikili, “Asude Altıntaş ve Ömer Görgülü tarafından kurulan Twin’in dünyanın sorunlarına teknolojiyle çözüm üretecek nesiller yetiştirme misyonunu son derece ilham verici buluyorum. Twin’e yatırım yapmanın geleceğimiz için çok değerli bir katkı olduğuna inanıyorum” diye konuşuyor. 

Twin; başta İngiltere, Fransa, İspanya, ve Hollanda olmak üzere 25 farklı ülkeden, 390 farklı yatırımcıyı ve Euro Strategy gibi uluslararası şirketlerin yatırım fonlarını portföyüne ekledi. Yatırım turunu değerlendiren Twin Kurucu Ortağı ve CEO’su Asude Altıntaş, kitlesel fonlamanın önemini ve kaynağı nereye kullanacaklarını şöyle açıkladı:

Kitlesel fonlamanın bizi en çok heyecanlandıran yanı, dünyanın dört bir yanından 390 yatırımcının hayalimize ortak olmasıydı. Bu yatırımı Twin’in uluslararası büyümesini hızlandırmak için kullanacağız. Twin olarak tüm dünyadaki çocuklara, insanlığa faydalı teknolojiler üretecek beceri ve yetkinlikleri kazandırmaya devam edeceğiz.

15 ülkede Twin setleri satılıyor

Çocukların hayal gücünü geliştiren, eğlenceli ve öğretici robotik ve kodlama setleri geliştiren şirket, şimdiye kadar 400 bin çocuğa ve bin 200 okula ulaştı. Perakendede 15 farklı ülkede, 35 satış kanalı üzerinden 6 farklı Twin seti satılıyor. Twin, şubat ayında Twin mobil uygulamasını ücretsiz olarak canlıya aldı, organik büyüme ile 60 bin çocuğa ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı ve YGA iş birliğiyle hayata geçirilen Bilim Seferberliği kampanyasıyla bugüne kadar 800 dezavantajlı köy okuluna Twin setleri ulaştırıldı.

Twin, çocukların içindeki merak duygusunu canlandırıyor, hayal güçlerini geliştiriyor, fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine imkan veriyor. Çocuklar için özel tasarlanan ve mıknatısla kolayca birleşen elektronik modüllerden oluşan Twin Robotik ve Kodlama Setleri sayesinde çocuklar robot, otonom araba gibi son teknolojileri kendileri kolayca üretebiliyor, eğlenceli deneylerle arkasındaki bilimi öğreniyor. Twin, ikiz anlamına geliyor ve isminden de anlaşılacağı üzere perakende de her satın alınan bilim seti ile en ihtiyaç sahibi köy okullarına Twin Bilim Seti gönderilmesine destek oluyor.

Hedef: Dünyanın en büyük dijital K12 platformu olmak

Rolls-Royce, Ford, Boeing gibi küresel şirketlerin global STEM partneri olan Twin, eğitim dünyasının en prestijli ödüllerinden Bett Awards’u kazandı ve Endeavor’ın ülke adayı olarak seçildi. İçeriklerini Imperial College London, UCL gibi köklü eğitim kurumları ile birlikte geliştiren Twin dünyanın en büyük dijital K12 platformu olmayı hedefliyor.

Twin Science kurucu ortaklarından Asude Altıntaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’de İşletme okudu. 2009 yılında 50 bin kişi arasından Young Guru Academy (YGA)’ya seçildiğini ve orada üç yıl gönüllü çalıştığını söylüyor. "Mezuniyetinin ardından Stanford Üniversitesi’nde Social Entrepreneurship programına burslu kabul aldım" diye konuşan Altıntaş, çalışma hayatına YGA’da başladı ve beş yıl YGA Başkanlığını yürüttü. Asude Altıntaş'ın Kadınlar Anlatıyor yazı dizisi için verdiği röportaja buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer kurucu ortak Ömer Görgülü, 2009 yılında TOBB ETÜ iktisat bölümünü üstün başarı bursuyla kazandı.  2013 yılında bölümden mezun olduktan sonra önce YGA (Young Guru Academy) de çalıştı. Sabancı Üniversitesi'nde ise finans yüksek lisansı yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.