Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, İletmen’e yatırım yaptı

Bugün paylaşılan bilgilere göre Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım’ın yatırımcı olarak desteklediği KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu da geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen yatırım turuna katılarak İletmen’e yatırım yaptı.
Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, İletmen’e yatırım yaptı

Keiretsu Forum Türkiye'nin akıllı teslimat hizmeti sunan İletmen’e 29 milyon TL değerleme ile yatırım yaptığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım’ın yatırımcı olarak desteklediği KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu da geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen yatırım turuna katılarak İletmen’e yatırım yaptı.

Paylaşılan bilgilere göre 29 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turunda 2,29 milyon TL yatırım alan İletmen, aldığı yatırımla akıllı teslimat bayilik ağını genişletmeyi, saha operasyonlarını güçlendirmeyi ve yazılım altyapısını geliştirmeyi hedefliyor. 

İlk olarak restoran, market ve mahalle esnafına teslimat hizmeti vererek faaliyete başlayan, şimdi ise kargo, e-ticaret ve her türlü mahalle içi teslimat ihtiyacına verimli bir çözüm sunan İletmen, Özgür Duruöz ve Cemal Olçaray tarafından 2016 yılında kuruldu.

Teknogirişim GSYF’de, farklı sektörlerde şu ana kadar yedi farklı girişime yatırım yaptıklarını dile getiren KT Portföy Yönetimi Genel Müdürü Hamit Kütük, yaptıkları bu yatırımla İletmen’in mevcut bayilik ağını hızla genişleterek ‘Son Adım Teslimat’ alanında lider konuma gelmesini hedeflediklerini de paylaştı.

Pazarda ortaya çıkan girişimlerin son kullanıcı odaklı olduklarını, İletmen’in ise tek işinin paketleri, ürünleri veya siparişleri zamanında teslim etmek olduğunu paylaşan İletmen Kurucu Ortağı Özgür Duruöz, aldıkları bu yatırım ile Akıllı Teslimat Nokta’larını yaygınlaştırmanın ve teknolojik altyapıyı güçlendirmenin yanı sıra yenilikçi ve sürdürülebilir teslimat çözümleri konusunda da çalışmalara hız vereceklerini de dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre 3 ilde 14 akıllı teslimat noktasına sahip olan İletmen, ayda 50 bin iletim sayısına ulaşmış durumda. İletmen’in öncelikli hedefi ise İstanbul’dan başlayıp önce Türkiye’deki bütün mahallelere, ardından da dünyaya açılmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.