ServiceNow, ElementAI'ı satın almaya hazırlanıyor

ServiceNow'un Element AI'ı 500 milyon dolara satın alması bekleniyor. Element AI'ın kurucu ortağı ve CEO'su JF Gagné  ServiceNow ekibine dahil olurken, kurucu ortak Dr. Yoshua Bengio teknik danışman rolünü üstlenecek.
ServiceNow, ElementAI'ı satın almaya hazırlanıyor

Bulut tabanlı IT hizmetleri sunan ServiceNow'un, 2018'de Hande Enes'in de yatırımcısı olduğu FriendlyData'yı satın aldığını duyurmuştuk.  ServiceNow, şimdi de Kanada merkezli Element AI'ı satın almaya hazırlanıyor. 

Yapay zeka öncüleri tarafından kurulan ve Microsoft, Intel, Nvidia ve Tencent'ten milyonlarca dolar yatırım alan Element AI, işletmelere yapay zeka tabanlı IT hizmetleri sunuyor. 2019 yılının Eylül ayında gerçekleşen son yatırım turunda 151 milyon dolar yatırım alan Element AI'ın değerlemesi 600 ila 700 milyon dolar arasında seyrediyordu. 

Alınan duyumlara göre, ServiceNow'un Element AI'ı 500 milyon dolara satın alması bekleniyor. Bu noktada bahsi geçen satın almanın ServiceNow'un en büyük satın alması olarak konumlanacağını belirtmekte fayda var. 

Şirket sözcüleri, satın alma anlaşmasını doğrularken, detaylarını da paylaştı. ServiceNow, Element AI'ın, yapay zeka alanında çalışan bilim insanları ve pratisyenleri dahil olmak üzere tüm teknik ekibini bünyesine katacak. Ama satın alma sonrasında Element AI'ın iş modeli, ServiceNow'a entegre olarak sonlanacak. 

Bu tabloya baktığımızda ServiceNow'un, iş modeli ve müşterilerden çok, teknik ekip ve yapay zeka yetenekleriyle ilgilendiğini söyleyebiliriz. Element AI'ın kurucu ortağı ve CEO'su JF Gagné  ServiceNow ekibine dahil olurken, kurucu ortak Dr. Yoshua Bengio teknik danışman rolünü üstlenecek. Satın almanın 2021'nin ilk aylarında tamamlanması bekleniyor. 

Element AI'ın alışılagelmiş girişimlerden çok daha iddialı bir teknoloji ve ekibe  sahip olduğunu söyleyelim. 2018 Turing Ödülü sahibi Dr.Yoshua Bengio, AI uzmanı Nicolas Chapados ve Jean-François Gagné ile güçlerini birleştirirken, şirketi pazardaki boşluğu fark eden Anne Martel, Jean-Sebastien Cournoyer ve Philippe Beaudo ile birlikte kurdu. 

Element AI müşterilerine neler sunuyor? 

Teknoloji şirketi olmayan işletmeler için yapay zeka hizmetleri üreten Element AI, büyümek için dijital dönüşüme ve teknolojik yeniliklere ihtiyaç duyan işletmelerin ihtiyacına cevap verdi. Ayrıca büyük teknoloji şirketleriyle stratejik iş birliği yapan Element AI, teknolojik girişimlerin  müşterilerine daha fazla hizmet sunabilmesi adına, startuplara destek oluyor. 

Element AI kurucusu ve CEO'su Jean-Francois Gagné yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Element AI’nın vizyonu, şirketlerin insanların daha akıllı çalışmasına yardımcı olmak için yapay zekayı nasıl kullandığını her zaman yeniden tanımlamak olmuştur.

ServiceNow iş akışı devrimine öncülük ediyor ve biz onun iş dünyasını insanlar için daha iyi hale getirme amacından ilham alıyoruz. ServiceNow, yeteneğimizi ve teknolojimizi bugün işletmelerin karşı karşıya olduğu en önemli zorluklara uygulamak için açık bir ortaktır. 

 ServiceNow Baş Yapay Zeka Sorumlusu Vijay Narayanan ise bugün yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Şirketler 20. yüzyıl süreçlerini ve iş modellerini dijital olarak dönüştürmek için yarışırken, yapay zeka teknolojisi hızla gelişiyor"

"ServiceNow, nesilde bir kez ortaya çıkan bu fırsata, insanlar için iş ve daha iyi çalışma yapma konusunda liderlik ediyor. Element AI’nın güçlü kabiliyetleri ve birinci sınıf yetenekleriyle ServiceNow, çalışanları ve müşterileri yalnızca insanların mükemmel olduğu alanlara (yaratıcı düşünme, müşteri etkileşimleri ve öngörülemeyen işler) odaklanmaları için güçlendirecek. Bu, iş akışı için daha akıllı bir yol. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.