Güneş paneli kurulumlarını otomatikleştiren Aurora Solar, 50 milyon dolar yatırım aldı

Güneş paneli kurulumlarını kolaylaştırmak için Lider sensör verilerini, bilgisayar destekli tasarımları ve computer vision teknolojisini bir araya getiren Aurora Solar, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Güneş paneli kurulumlarını otomatikleştiren Aurora Solar, 50 milyon dolar yatırım aldı

Güneş paneli kurulumlarını otomatikleştirme hedefi ile yola çıkan Aurora Solar girişimi yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Güneş paneli kurulumlarını kolaylaştırmak için Lider sensör verilerini, bilgisayar destekli tasarımları ve computer vision teknolojisini bir araya getiren Aurora Solar, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Aurora Solar tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ekibin büyütülmesinin yanı sıra güneş paneli satış danışmanları ve güneş paneli kurulumu yapan şirketler için yeni özellikler geliştirmek için kullanılacak. 

Güneş paneli sektöründeki kişi ve kurumların hem online hem de otomatik bir şekilde çalışmalarına imkan tanıyan bir yazılım geliştiren Aurora Solar'ın en son 2019 yılının Şubat ayında 20 milyon dolarlık bir yatırım aldığını da hatırlatalım.

Sadece güneş panellerinin kurulumları ile ilgili destek vermekle kalmayan Aurora Solar, kurulan güneş panelinin ödemesinin nasıl yapılabileceği ile ilgili de destek sunuyor. Kısacası Aurora Solar girişiminin güneş paneli sektörü için uçtan uca bir çözüm sunduğunu söyleyebiliriz.

Paylaşılan bilgilere göre 50 milyon dolarlık yatırım turu Iconiq Growth liderliğinde gerçekleşti. Iconiq Growth'un haricinde 50 milyon dolarlık yatırım turuna Energize Ventures, Fifth Wall ve Pear VC de katıldı. 2013 yılında Christopher Hopper ve Samuel Adeyemo tarafından San Francisco'da kurulan Aurora Solar'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise yeni yatırım ile birlikte 70 milyon dolara ulaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.