Sadakat programlarındaki yenilikler müşteri bağlılığını geçmişe göre daha çok etkileyebilir

Salgın ile değişen müşteri alışkanlıklarının sadakat programlarına yansıması müşterilerin 360° deneyimini artırmak için daha önceki dönemlere göre daha önemli görünmekte.
Sadakat programlarındaki yenilikler müşteri bağlılığını geçmişe göre daha çok etkileyebilir

Sadakat platformu Glue geçtiğimiz hafta Unicorn Technologies'den 8 milyon $'lık A Serisi yatırım aldı. Yerel işletmeleri destekleyerek sadakat programlarını artıracağını belirten girişimin 4 ülkede operasyonu bulunmakta. Salgından etkilenen sektörleri canlandıracağı düşünülen sadakat programlarının alışveriş alışkanlığı değişen müşterilerde yansımasının eskisinden daha farklı olması bekleniyor - yeni ürünler deneyen müşterilerle birlikte stok problemi yaşayan ya da daha çok kampanya hassasiyeti olan müşterileri düşündüğümüzde sadakat programlarının da değişeceğini tahmin etmekteyiz. 

Glue'nun uyguladığı sisteme baktığımızda işletme sahiplerinin doldurduğu 15 dakikalık bir form ile yeni ve mevcut müşterilerden gelecek kazancın hesaplanmasına dayanan bir iş modeli sağladığını görüyoruz. Farklı sektör ve işletmelerden topladığı verileri işleyerek iş yerlerine büyük bir müşteri datası sağlayan Glue, kapsamındaki mağazalar için müşterilerin hangi fiyat aralığında nasıl ürün tercih edeceklerini önerebiliyor. Elbette burada müşteri izinleri, yapay zeka bazlı algoritmalar ve büyük veriyi işleyebilecek sunucuların da büyük önemi var ancak genel olarak baktığımızda aslında büyük verinin en çok kullanılması beklenen alanda iyi işleyen ve paydaşlarına kâr ettiren bir sistemden bahsetmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.