Kişilerin ortak bir hedef için birlikte para biriktirmelerini sağlayan uygulama: Çember

Birikim yapmak isteyen insanları bir araya getiren Çember, bu kişilerin ortak bir hedef için para biriktirmelerini sağlayan bir sosyal birikim uygulaması olarak faaliyet gösteriyor.
Kişilerin ortak bir hedef için birlikte para biriktirmelerini sağlayan uygulama: Çember

Birikim yapmak isteyen insanları bir araya getiren Çember, bu kişilerin ortak bir hedef için para biriktirmelerini sağlayan bir sosyal birikim uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. Çember uygulaması ile kullanıcı, aylık ne için ve ne kadar birikim yapmak istediğine karar veriyor; çember oluşturup istenilen kişiler davet ediliyor ve çembere katılıyor. Sonunda ise aylık biriken para, tıpkı kişiler bir altın gündeymiş gibi o ay belirlenen kişiye gidiyor.

Odağına birikim motivasyonunu yüksek tutmayı alan Çember’in kullanıcıları, finansmana ihtiyaç duydukları ortak bir konu veya miktar için bir araya gelerek birikim yapabiliyor.

Kişiler, ortak birikim hedefleri için bir araya geliyor

Çember ile mevcut yöntemlerle para biriktirmekte zorlanan herkes, aynı hayali paylaştıkları arkadaşlarını, aile bireylerini davet edip birlikte çember oluşturarak birikim hedeflerini gerçekleştirebiliyor. Uygulamada kullanıcılar hedefleri için çember oluşturuyor, kararlaştırılan birikim miktarı çemberin katılımcıları tarafından her ay sırası gelen kullanıcıya gönderiliyor ve çember tamamlandığında her kullanıcı hedeflenmiş miktarı biriktirmiş oluyor.

İlk ayında 1000 kullanıcıya ulaştı

Çember, Edanur Yıldız Erşen, Sedanur Yıldız ve Reyda Dönmez tarafından hayata geçirildi. Dijital ürünler üzerine uzun bir süredir birlikte çalışan ekip, 2019 yılında Kuveyt Türk’ün düzenlediği Hackathon'da Çember prototipi ile birinci oldu. Uygulamanın değer önerisi ve hedef kitlesinin birikim alışkanlıkları ile ilgili yaptıkları çeşitli test çalışmalarından sonra fikri hayata geçirmeye karar veren ekip, 2020 yılının başında ürünü geliştirmeye başladı. Kısa bir beta test döneminin ardından ürün Ekim 2020’de App Store ve Play Store’da yayınlandı. Çember uygulaması ilk ayında 1000 kullanıcıya ulaştı.

Uygulamaya entegre olan bankaların müşterilerine kolay para transferi imkanı

Çember ekibi, bankalarla iş birliği yaparak uygulamaya entegre olan bankaların müşterilerine kolay para transferi imkanı sağlamayı hedefliyor ve ilk banka iş birliğini Kuveyt Türk ile gerçekleştirmek için çalışmalara devam ediyor. Çember ayrıca, kullanıcıların birikim amaçlarına uygun seçenekleri uygulama üzerinden avantajlı satın alabilmeleri için eklenecek pazar yeri özelliği ile yeni bir ödeme yöntemi olacak ve hem kullanıcılara hem satıcılara fayda sağlayacak.

Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 5. dönem girişimleri arasında yer alan Çember, banka ve tedarikçi iş birliklerinden gelir elde edecek. Henüz yatırım almayan ekip, uygulamanın kullanıcı kitlesini daha hızlı genişletmek ve hedeflenen geliştirmeleri gerçekleştirebilmek için tohum yatırım arayışına başlayacak.

Çember kullanıcılarına, hayallerini finanse etmek, borçlanmadan birikim ve harcama yapabilmek için yeni bir yol sunmayı amaçlıyor. Çember’i App Store veya Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.