Yeni bir yatırım almaya hazırlanan Discord'un değerlemesi 7 milyar dolara ulaşabilir

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre alınacak olan yeni yatırım sonrasında şirketin değerlemesi 7 milyar dolar seviyelerine ulaşacak.
Yeni bir yatırım almaya hazırlanan Discord'un değerlemesi 7 milyar dolara ulaşabilir

Günümüzde oyuncuların en çok kullandığı platformlarından biri olan yazılı ve sesli mesajlaşma girişimi Discord'un geçtiğimiz Temmuz ayında yatırım aldığını sizlere aktarmıştık100 milyon dolar yatırım alan Discord'un değerlemesi ise 3,5 milyar dolara ulaşmıştı.

Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Discord, yeni yatırım turunu kısa süre sonra kapatabilir. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre alınacak olan yeni yatırım sonrasında şirketin değerlemesi 7 milyar dolar seviyelerine ulaşacak.

Temmuz ayında alınan 100 milyon dolarlık yatırımın ardından sadece aylar geçmesine rağmen yine büyük bir yatırım haberi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Discord, yatırım ile birlikte değerlemesini de kısa süre içinde iki katına çıkarmış olacak.

2012 yılında Jason Citron tarafından San Francisco'da kurulan Discord, bugüne kadar toplamda 380 milyon dolar yatırım aldı. Discord'un yatırımcıları arasında Greylock, Index Ventures, Spark Capital, Tencent ve Benchmark gibi firmaların yer aldığını da ekleyelim.

Corona virüs salgını nedeniyle insanların daha fazla evde kalması ile birlikte Discord'un kullanım oranları da arttı. Sadece oyuncula için bir iletişim kanalı olmakla kalmayan Discord, içinde bulunduğumuz bu zor dönemde yan yana gelemeyen tüm insanlar için bir iletişim kanalı oldu.

Bu dönemde kaydedilen pek çok podcastin Discord üzerinden kaydedildiklerini de ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre şu an için Discord'un aylık aktif 120 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor. Discord'a yapılacak olan yatırımın miktarı veya kim tarafından yapılacağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Discord yatırımı ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.