Ak Portföy, Bulutistan'a yatırım yaptı

Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci ve İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Bulutistan'a yüzde 25 oranında yatırım yaptı.
Ak Portföy, Bulutistan'a yatırım yaptı

Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci ve İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu,hibrit bulut çözümleri sunan Bulutistan markasıyla bildiğimiz ICT Bulut Bilişim A.Ş yatırım yaptı. Yapılan açıklamada Ak Portföy'ün Bulutistan'a yüzde 25 oranında yatırım yaptığı belirtildi. 

Girişim, yerli bulut sistem entegratörü olarak müşterilerine veri depolama ve bulut yönetimi gibi hibrit bulut çözümleri sunuyor. 2015 yılında Begim Anıl Başlıgil ve Orçun Murat Özalp tarafından kurulan Bulutistan, beş yıl içinde kazandığı prestijli ödüllerle dikkat çekti. 

Hatırlarsanız, girişim, 2019 yılında Deloitte tarafından “En Hızlı Büyüyen 50 Teknoloji Şirket’i” listesinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi seçilmişti. Bulutistan'ın bu yıl Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesine giren 21 Türk şirketi arasında yer aldığını belirtmekte fayda var. 

Bunlara ek olarak girişim, aha önce 2 kez Best Practice Award ödülü aldığı IBM Beacon Awards yarışmasında bu yıl Outstanding Solution Winner ödülünü de kazandı. Şirket, IBM’in SAP/HANA için çıkardığı donanım ürünlerini tüm dünyada en etkin şekilde kullanan ve diğer donanımlarla entegre eden şirket olmasından dolayı IBM tarafından bu ödüle layık görüldüğünü ekleyelim. 

Ak Portföy'den Göktürk Işıkpınar'ın paylaştığı yatırımla ilgili paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

2019 yılında USD bazında %29 büyüyen genel bulut pazarının bu yüksek büyüme ivmesini devam ettirmesiyle beraber, Bulutistan'ın bu büyüyen pazarda en önemli oyunculardan biri olarak varlığını sürdürmesi hedefimizdir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.