400 milyon dolar yatırım alan FireEye, Respond Software'i 186 milyon dolara satın aldığını duyurdu

Paylaşılan bilgilere göre FireEye, Respond Software girişimini satın almak için 186 milyon doları gözden çıkardı.
400 milyon dolar yatırım alan FireEye, Respond Software'i 186 milyon dolara satın aldığını duyurdu

Siber güvenlik dünyasındaki satın alma ve yatırımlar her geçen gün artarak devam ediyor. Palo Alto Networks, Expanse'i 800 milyon dolara satın aldığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Bugün ise ABD merkezli bir başka siber güvenlik firması olan FireEye, Respond Software'i satın aldığını duyurdu.

2016 yılında Chris Calvert, Mike Armistead ve Robert Hipps tarafından kurulan Respond Software, kurumların yaşanan siber güvenlik olaylarını incelemesini ve anlamlandırmasını sağlıyor. Respond Software'in bugüne kadar toplamda 32 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim.

Respond Software'in analiz ürününün peşinde olan FireEye, satın ama ile birlikte girişimin analiz ürünün kendi Mandiant Solutions platformuna ekleyecek. Paylaşılan bilgilere göre FireEye, Respond Software girişimini satın almak için 186 milyon doları gözden çıkardı.

186 milyon dolarlık satın alma bedeli nakit ve hisse şeklinde ödenecek. Sadece satın alma haberini duyurmakla kalmayan FireEye, yatırım aldığını da paylaştı. Siber güvenlik şirketi tarafından paylaşılan bilgilere göre FireEye, 400 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu yatırım Blackstone Tactical Opportunities Fund ve ClearSky liderliğinde gerçekleşti. 400 milyon dolarlık yatırım şirketin nakit desteğine kavuşması ve tıpkı Respond Software gibi satın almalar gerçekleştirebilmesi için alındı. Alınan yeni yatırım ile birlikte FireEye'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1 milyar doların üzerinde çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.