Palo Alto Networks, Expanse'i 800 milyon dolara satın aldı

Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Palo Alto Networks, Expanse girişimini satın aldığını duyurdu.
Palo Alto Networks, Expanse'i 800 milyon dolara satın aldı

Siber güvenlik teknolojilerine odaklanan ABD merkezli bir şirket olan Palo Alto Networks'ten sizlere geçtiğimiz yıllarda bahsetmiştik. Bugün ise yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Palo Alto Networks, Expanse girişimini satın aldığını duyurdu.

Palo Alto Networks tarafından paylaşılan bilgilere göre iki şirket satın alma anlaşması için 800 milyon dolar karşılığında anlaştı. 800 milyon doların 670 milyon doları nakit ve hisse şekilde ödenirken kalan 130 milyon dolar ise Expanse çalışanlarına ödül olarak dağıtılacak.  

San Francisco merkezli bir girişim olan Expanse, 2012 yılında Joseph Meyerowitz, Matt Kraning, Shaun Maguire ve Tim Junio tarafından kuruldu. Tıpkı Palo Alto Networks gibi siber güvenlik teknolojilerine odaklanan Expanse, şirketlerin siber saldırı konusunda hangi alanlarda daha zayıf olduğunu inceliyor. Expanse girişiminin kurulduğu günden bu yana toplamda 136 milyon doların üzerinde yatırım aldığını da ekleyelim. 

Kısacası Expanse, çalıştığı şirketlerin siber güvenlik profillerini oluşturarak bir siber saldırı durumunda şirketinin hangi noktadan daha zayıf olduğunu gözler önüne seriyor. Expanse ile çalışan şirketler siber güvenlik profilleri ile bu noktaları önceden öğrenip önlem alabilirler. 

Gerçekleşen satın alma ile birlikte Expanse'in çözümünün Palo Alto Networks'ün yapay zeka destekli Cortex Suite çözümüne entegre edilmesi hedefleniyor. Expanse kurucu ortaklarından Dr. Tim Junio ve Dr. Matt Kraning yapılan anlaşma ile birlikte Palo Alto Networks'e katılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.