AT&T ve Amazon anlaşması, HBO Max'in büyüme hızını artırabilir

AT&T'nin Amazon ile anlaşması, büyümede sıkıntı yaşayan HBO Max'in aktif kullanıcılarını artırarak daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlayabilir.
AT&T ve Amazon anlaşması, HBO Max'in büyüme hızını artırabilir

AT&T, HBO Max'ın içeriklerini Amazon Prime ve diğer Amazon servisleri üzerinden sunmak üzerine bir anlaşma yaparak HBO Max'in büyümesinde yaşadığı sorunları ortadan kaldırmayı planlıyor. AT&T'nin Ekim ayı sonunda açıkladığı rakamlar göre 28,7 milyon kullanıcısı bulunan HBO Max'in aktif kullanıcı sayısı 12,7 milyon civarında - Türkiye'deki operatörlerin de streaming servislerinde yaşanan bu kullanıcı vs. aktif kullanıcı farklılığı servisin ya müşterilerin ihtiyacını karşılamaması ya da bilinirlik ve görünürlük konusunda arka planda kalmasından kaynaklanmakta. 

Bununla birlikte son dönemde Amazon Fire TV ve Roku gibi özellikle ABD'de payı yüksek olan platformlarda yer almayan servislerin görünürlüklerinin daha da düşük seyrettiği, dolayısıyla kanal olarak platformlara dahil edilmeyen (kendi uygulamaları hariç) HBO Max ile birlikte Peacock'un kullanımının negatif etkilendiği de düşünülüyor. Bu nedenle HBO Max'in Amazon Fire ile Amazon Prime Video üzerinden HBO Max'e abone olanların erişiminin sağlanması, kanalların izleme süresini de artıracağa benziyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.