Beyond Meat, 2021'de iki yeni ürününü piyasaya çıkaracak

Ethan Brown tarafından kurulan Beyond Meat yeni ürünlerini 2021'de piyasaya sürecek. Şirket ve ürünlerinin gelecek dönemlerde gıda piyasasını değiştirecek.
Beyond Meat, 2021'de iki yeni ürününü piyasaya çıkaracak

Gıda devleri, son yıllarda popüler olan bitkisel bazlı et ürünleri ürün portföyüne aldığı ve satmaya başladığını anlatan bir yazıyı geçen hafta yayınlamıştık.  2009'da Ethan Brown tarafından kurulan Los Angeles merkezli bitki bazlı et ikamesi üreticisi Beyond Meat, Beyond Burgers'ın iki yeni versiyonunu piyasaya sürecek. Şirket, bu yeni ürünleri 2021'de raflarda satışa sunacak. Ama satış öncesinde tüketicilerin denemesi için iki günlük tadım etkinliği de düzenleyecek.  

Pazardaki talebe göre ürünler çeşitleniyor

İki yeni ürün, birbirinden farklılık gösteriyor. Yeni Beyond Burger köftelerinden biri daha az yağlı... Düşük yağlı seçeneği, açıklamaya göre yüzde 50 daha az doymuş yağ oranı içeriyor. Diğeri ise markanın tüketicilerine söz verdiği gibi yüksek yağ içerikli seçeneğinin yeni bir versiyonu olarak piyasaya çıkacak. Yani tadı ve görüntüsü pazardaki sığır eti seçeneklerini yansıtacak şekilde tasarlandı. Şirket, bu ürünü piyasadaki burger köftesi  tadına en yakın ürün olarak konumlanıyor. 

2019'da Mayıs'ta halka arzından kısa bir süre sonra piyasa değerinin 3 milyar doları geçmesi ile pazarın potansiyelini ortaya koyan şirket, ürettiği gıda sektörünü dönüştürmeyi hedefliyor. Yeni iki ürün haberinden sonra şirketin piyasa değeri yüzde 2 artarak 8 milyar dolara yaklaştığını da belirtelim. Beyond Meat'e Obvious Ventures, Kleiner Perkins, Cleveland Aveneu, DNS Capital, Tyson Ventures, Bill Gates ve S2G Ventures toplamda 122 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Önümüzdeki yıllarda hayvan yetiştirmenin maliyetinin daha da artacağı düşünülüyor. Hem maliyet hem de ulaşılabilirlik adına bu tip ürünlere talebin daha çok artması bekleniyor.  Bu talebin özellikle önümüzdeki yıllarda Çin ve Hindistan gibi aşırı kalabalık ülkelerden geleceği öngörülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.