Instagram Reels ve Alışveriş sekmelerini Ana Sayfaya taşıyor

İçerik eklemeyi sağlayan Oluştur butonunun yerini Reels alırken, bildirimleri gösteren Beğeni butonunun yerine Alışveriş butonu gelecek. 
Instagram Reels ve Alışveriş sekmelerini Ana Sayfaya taşıyor

Son dönemde platformuna gelen tasarım yenilikleriyle gündeme gelen Instagram, Reels ve Alışveriş sekmelerini Ana Sayfaya taşıyor. İçerik ekleme butonunun yerini Reels butonu alırken, blidirimleri gösteren beğeni butonunun yerine Alışveriş butonu gelecek. 

Ana sayfada yerini alan Alışveriş sekmesi, Instagram @shop hesabının yöneticileri tarafından seçilen içeriklere, alışverişe yönlendiren videolara ve ürünlere yer veriyor. Buna ek olarak Alışveriş sekmesinin kişiye özel önerilerin de yer aldığını belirtelim. 

Reels sekmesi ise kullanıcıları Reels akışına yönlendiriyor. TikTok'un kopyası Reels, Instagram'ın geçtiğimiz aylarda yayına aldığı en önemli özelliklerden biri. Instagram'ın bundan sonra tasarım ve özellik anlayışını Reels etrafında geliştireceğini söyleyebiliriz. Hatta şirket, bu yılın sonlarında Reels aracılığıyla alışverişi test etmeye başlayacağını açıklamıştı.

Yeni tasarımda Beğeni ve oluştur sekmesi sağ üst köşeye taşınarak, Messenger logosunun yanında yerini alıyor. Bu yeni tasarımda, IGTV'nin Ana Sayfa butonları arasında yer almaması ise dikkat çekiyor. Tasarım yeniliği kapsamında IGTV'ye yalnızca Keşfet sayfasından ulaşılabiliyor.

Aslında bu durum IGTV'nin kullanıcı tabanı tarafından çok da tercih edilmediğinin bir göstergesi. Oysa şirket, Mayıs ayında Canlı Yayın Rozetleri ve IGTV reklamlarıyla içerik üreticilerin gelir elde etmesini sağlayarak YouTube'un izinden gitmeyi tercih etmişti. Instagram Ekim ayında ise IGTV'ye alışveriş özelliğini eklediğini açıklamıştı.

Instagram'ın basit bir fotoğraf uygulamasından içerik ve alışveriş odağında bir İsveç çakısına dönüşmesi, akla çin merkezli WeChat uygulamasını getiriyor. Instagram, artık bir sosyal ağ uygulamasının ötesinde; Influencer iş birlikleri ve alışveriş özellikleriyle sosyal ticaret kavramını baştan sona şekillendiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.