Instagram'ın TikTok benzeri uygulaması Reels, önümüzdeki ay 50'den fazla ülkede kullanıma açılıyor

NBC News'un haberine göre Reels, ağustos ayının başında ABD de dahil olmak üzere 50'den fazla ülkede lansmanını gerçekleştirecek.
Instagram'ın TikTok benzeri uygulaması Reels, önümüzdeki ay 50'den fazla ülkede kullanıma açılıyor

Facebook geçtiğimiz haftalarda TikTok benzeri uygulaması Lasso'yu kapatma kararını duyurmuştu. Ancak bunun akabinde Instagram, yine TikTok benzeri Reels'ı Hindistan'da test etmeye başlamıştı. Aslında bu Instagram'ın ayağına gelen büyük bir fırsat diyebiliriz, zira geçtiğimiz ay Hindistan aralarında TikTok'ın da bulunduğu 59 siteye erişimi tamamen engellemişti. Kısacası Reels için sosyal medya arayışında olan bu kullanıcı kitlesi ciddi bir avantaj.

NBC News'un haberine göre Reels, ağustos ayının başında ABD de dahil olmak üzere 50'den fazla ülkede lansmanını gerçekleştirecek. Facebook'tan bir sözcü, diğer ülkelerin ismini söylememekle beraber, "Ürünümüzü ağustos ayı başında ABD dahil olmak üzere daha fazla ülkeye getireceğimiz için heyecanlıyız." dedi.

Reels'ın global lansmanı, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun TikTok'la ilgili yaptığı ilginç açıklamalardan sonra geliyor. Pompeo'ya "TikTok’u indirmeyi tavsiye ediyor musunuz?" gibi bir soru sorulduğunda Pompeo, "kişisel bilgilerinizi Çin'in elinde istiyorsanız indirebilirsiniz" gibi bir yanıt vermişti. Bunun akabinde ise "ABD'de de sosyal medya yasakları olacak mı?" gibi sorular gündemi meşgul etmişti. Hükümetin bu tutumundan sonra Reels'ın, aralarında ABD'nin de olduğu 51 ülkede lansmanını gerçekleştirecek olması kendisi için ciddi bir fırsat ortamı doğuruyor demek mümkün.

Bilmeyenler için hatırlatalım; TikTok gibi Instagram Reels da gibi geniş bir çalma listesine sahip ve kullanıcılarının 15 saniyelik video klipler oluşturmasına, bunları paylaşmasına olanak tanıyor. Çalma listesinde şarkılar olabileceği gibi çeşitli videolardan, konuşmalardan, dizi ve filmlerden alıntılar da bulunuyor. 

Facebook, Reels'ı ilk olarak geçtiğimiz kasım ayında Brezilya'da kullanıma açtı ve geçen ay Fransa ve Almanya'ya genişletti. Uygulama geçen hafta da Hindistan'da kullanıma açıldı. Türkiye'nin de bu 50 ülkeden biri olup olmadığı şimdilik belli değil. Anlaşılan bunun cevabını öğrenebilmek için ağustos ayını beklememiz gerekiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.