SaaS girişimi Pipedrive, Unicorn statüsüne ulaştı

Dünya çapında 95 bin işletmeye hizmet veren Pipedrive, Vista Equity Partners'ın liderliğinde gerçekleşen yatırım turu ile Unicorn statüsüne ulaştı
SaaS girişimi Pipedrive, Unicorn statüsüne ulaştı

İşletmelere ve KOBİlere satış CRM hizmeti veren SaaS girişimi Pipedrive, 10. yılında Unicorn statüsüne ulaştı. Pipedrive, Vista Equity Partners'ın liderliğinde gerçekleşen yatırım turu neticesinde Unicorn statüsünü elde etti. Daha önce Pipedrive'a yatırım yapmış olan Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico, DTCP ve Rembrandt Venture Partners'ın şirket içindeki varlığını sürdüreceğini belirtelim. 

Platformunu yapay zeka ve otomasyon ile destekleyen Pipedrive CRM, satış ekiplerinin potansiyel müşterileri ve anlaşmaları verimli bir şekilde yönetmelerine, müşteri ve potansiyel müşteri iletişimlerini izlemelerini sağlıyor. Böylece işletmelerin daha fazla gelir elde etmelerine destek oluyor. 

2015 yılında Londra'da düzenlenen NOAH konferansı ana sahnedeki girişimlerden biri olan Pipedrive'ın, NOAH danışmanlarından 743 bin euro yatırım aldığını hatırlatalım. Girişim anlaşmayı sahnede imzalayarak o dönem için ilginç bir duyuruya da imza atmıştı. 2017'nin ocak ayında 30 bin KOBİ'ye ulaşan Pipedrive, 17 milyon dolar yatırım aldığını da sizlere aktarmıştık

Avrupa'da 70'den az Unicorn bulunduğunu düşünürsek, Estonya - ABD merkezli girişiminbu yatırım ile Avrupa'daki konumunu güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Dünyanın her yerinde 95 binden fazla şirkete hizmet veren Pipedrive, yatırımı müşteri yolculuğuna odaklanan güçlü araçlar geliştirmek için kullanacak. Girişim, pazarlama ekiplerine daha fazla potansiyel müşteri kazandımayı ve satış ekiplerine satış anlaşmalarında daha fazla destek sunmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.