Adobe, Workfront'u 1.5 milyar dolara satın aldı

2018'de Marketo ve Magneto'yu satın alan Adobe, Workfront satın alması ile birlikte, pazarlama alanında son iki yılda toplamda 8 milyar dolar yatırım yaptı.
Adobe, Workfront'u 1.5 milyar dolara satın aldı

2018'de pazarlama yazılımı satan Marketo'yu 4,75 milyar dolara satın alan Adobe, bugün pazarlama odağında iş akışı yönetimi aracı Workfront'u 1.5 milyar dolara satın aldı. Bu yeni satın alma ile birlikte Adobe'un pazarlama alanında elini güçlendirdiğini söylemek mümkün. 

Pazarlama otomasyonu alanında Salesforce, SAP ve Oracle ile rekabet eden Adobe, Marketo'dan önce 1.6 milyar dolara Magento'yu satın almıştı. Workfront ile birlikte şirket, 3 farklı pazarlama şirketini satın almak için son iki yılda toplamda 8 milyar dolar ödemiş oldu. SAP'nin yakın zamanda Emarsys'i satın aldığını düşünürsek, teknoloji devleri arasındaki rekabetin gün geçtikçe arttığını söyleyebiliriz. 

Adobe'un Workfront'u satın alma kararı nasıl gelişti? 

Workfornt'un satın alma sonrasında Adobe'un Experience Cloud ürününe eklenmesi bekleniyor. Adobe Experience Cloud'un Platform ve Ürün Genel Müdür Yardımcısı Suresh Vittal, her iki şirketin de yakın çalıştığını ve pandemi ile birlikte Workfront'u şirkete dahil etme kararının gündeme geldiğini belirtti.

Bu noktada Adobe ekibinin uzaktan çalışma sürecinde Workfront'tan faydalandığını belirtelim. Pandeminin 2021 sonuna kadar hayatımızda olması beklenirken, Adobe ekip içinde faydalandığı ürünleri, bünyesine katarak kullanıcı tabanına uzaktan çalışma odağında araçlar sunmaya kararlı. 

Suresh Vittal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

 Yeni normal pazarlama ekiplerini, deneyim sağlama ekiplerini dağıtık çalışmaya yönlendirdi ve insanlar uzaktan çalışmak zorunda kaldı. Uyum ve yönetişim yetenekleri sağlama, içerik hızı, iş yönetimi başlıklarında yeni kullanım örneklerinin ortaya çıktığını görmeye başladık. Bu yeni kullanım örnekleri sayesinde hiçbir varlık, kurumların gözünden kaçamaz ve her bir varlık, yaratıcı ekiplerden ve pazarlama ekiplerinden geçerek, son adımda markanızı gerçekten doğru bir şekilde temsil eder. 

Workfront'un aldığı yatırımlar ve anlaşma detayları

2001 yılında kurulan Workfront, şimdiye kadar toplamda 375 milyon dolar yatırım aldı. Bu miktarın 280 milyon doları ise geçtiğimiz yıl toplandı. Workfront'un müşterileri arasında Home Depot, T-Mobile ve Deloitte gibi önemli şirketler yer alıyor.

Workfront'un müşteri tabanında toplamda 3 bin müşteri bulunuyor. Şirketin 3 bin müşterisinden bini ise aynı zamanda Adobe'nin de müşterisi. Bu noktada Workfront'un müşterilerine Adobe Creative Cloud ve Experience Cloud'a bağlanmayı kolaylaştıran API'lar sunduğunu da ekleyelim. 

Her iki şirketin de müşteri tabanına baktığımızda, satın almanın neredeyse kaçınılmaz olduğunu söyleyebiliriz. Workfront CEO'su Alex Shootman ise satın alma anlaşmasının büyüme hızlarını arttıracağını düşünüyor: 

Pazarlama alanında henüz daha yüzeyde kalmış durumdayız ve bu tarz büyük bir birleşme ilişkisi kurarak devasa bir büyüme kaydedebiliriz. 

Yeni anlaşma kapsamında Workfront'un 960 çalışanı Adobe ve Adobe Experience Cloud ekibine katılacak. Alex Shootman ise ekibini yönetmeye devam ederken, Adobe dijital deneyim departmanın yönetici başkan yardımcısı ve genel müdürü Anil Chakravarthy'ye bağlı olacak. Anlaşmanın Adobe'un finansal yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.