Adobe, Marketo'yu 4,75 milyar dolara satın aldığını doğruladı

Adobe, geçtiğimiz perşembe günü pazarlama yazılımı satan bir şirket olan Marketo'yu Vista Equity Partners'tan 4,75 milyar dolar karşılığında satın aldığını doğruladı. 
Adobe, Marketo'yu 4,75 milyar dolara satın aldığını doğruladı

Adobe, geçtiğimiz perşembe günü pazarlama teknoloji servisi Marketo'yu Vista Equity Partners'tan 4,75 milyar dolar karşılığında satın aldığını doğruladı.

Bunun Mayıs 2016'da Marketo'yu 1,8 milyar dolar nakit karşılığında satın alan Vista Equity için oldukça güzel bir geri dönüş olduğunu söylemek mümkün. Zira şirketi iki yıl boyunca elinde bulunduran grup bundan 2,95 milyar dolarlık kârla ayrılmış oldu.

Mayıs ayında Magento’yu 1,6 milyar dolar karşılığında satın alan Adobe için böyle bir anlaşmanın mantıklı olacağını söylemek de mümkün. Anlaşma, Adobe'a Salesforce, Microsoft, Oracle ve SAP ile rekabet ettiği için kurumsal pazarlamada güçlü bir konum kazandıracak gibi duruyor. Magento ile bir araya gelerek, onlara pazarlama ve e-ticaret sağlıyor ve tüm bunların maliyeti 6 milyar doların üzerinde oluyor.

Adobe'un yönetim kurulu başkan yardımcısı ve genel müdürü Brad Rencher, Marketo'nun satın alınmasının Adobe için, B2C ve B2B genelinde müşteri deneyimini artıracağının ve Adobe Experience Cloud'u tüm pazarlamanın merkezine koyacağının altını çiziyor. CRM Essentials'ın kıdemli analisti ve kurucusu Brent Leary ise Microsoft'un da bu anlaşmadan olumlu sonuçlar aldığını söylüyor.

2006 yılında kurulan Marketo, 2013 yılında halka açıldı ve 2016 yılında 1,8 milyar dolar karşılığında satın alındı. Marketo'nun müşterileri arasında Canon, Charles Schwab, Eventbrite, GE, Microsoft ve Hyundai bulunuyor. Satın almadan sonra, Marketo'nun CEO'su Steve Lucas, şirketi Adobe'un Dijital Deneyim grubu içinde yönetmeye devam edecek ve Adobe'un üst düzey liderlik ekibine katılacak.

Adobe stoğu geçen yıl yüzde 78 arttı. Adobe'un gelirinin çoğunluğu, Creative Cloud yazılımını içeren dijital medya işinden geliyor. Pazarlama yazılımı, en son çeyrekte yıllık yüzde 21 büyüme ile 614 milyon dolar gelir elde eden dijital deneyim işinde yer alıyor. Adobe'un yazılımı, tüketicilere doğrudan pazarlama için yararlı olduğunu da kanıtlıyor. Açıklamada, Marketo'nun iş dünyasında çalışan insanlara pazarlama araçları sunduğunun altı çizildi. Her iki şirketin de ortak birçok müşterisi olduğunu Adobe CEO'su Shantanu Narayen anlaşmanın duyurusunu takiben analistlerle yapılan bir konferans görüşmesinde belirtti. Narake, Marketo'nun özel bir şirket olarak zamana karşı pazardaki yaklaşımını geliştirdiğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.