Dijital reklam platformu Cluep, 40 milyon dolarlık satış öncesinde 500 bin dolar yatırım aldı

Kanadalı Cluep, Impact Group tarafından 40 milyon dolara satın alınıyor. Şirket, bu satış öncesi melek yatırımcılardan 500 bin dolarlık yatırım aldı.
Dijital reklam platformu Cluep, 40 milyon dolarlık satış öncesinde 500 bin dolar yatırım aldı

Kanadalı dijital reklam platformu olan Cluep, market satış ve pazarlama ajansı olan Impact Group tarafından 40 milyon dolara satın alınıyor. Fakat Cluep, bu satış öncesi melek yatırımcılardan 500 bin dolarlık yatırım almayı başardı.

2012 yılında, Karan Walia, Sobi Walia ve Anton Mamonov tarafından kurulan Cluep, markaların paylaştıklarına dayanarak diğer markalarla bağlantı kurmalarını sağlamak için yapay zekayı kullanarak faaliyet gösteriyor. Cluep ilk kez hizmet vermeye başladığında kurucularının yaşları ise sırasıyla 21, 17 ve 16'ydı.

Kurucular çok genç olduklarından dolayı şirketi şimdiki seviyesine getirmek için bir hayli uğraştılar. Hatta herhangi bir yatırım alamadıkları zaman, öğrenci oldukları için kendi kredilerinden vazgeçmek zorunda bile kaldılar. Sonunda Cluep, kendilerine maaş ödeyecek, birkaç mühendis ve satış temsilcisini işe alacak ve gerçek bir ofise taşınacak gücü melek yatırımcılar sayesinden kendinde bulabildi. Bu noktadan sonra da girişimin gelirleri önemli ölçüde artmaya başladı. 2015 yılında 2 milyon Kanada doları, 2016'da 6 milyon Kanada doları, 2017'de 14,5 milyon Kanada doları kazanan şirket, 2018'de bunu 30 milyon dolarlık bir seviyeye çıkarmayı başardı.

Cluep, yatırım şirketlerine 2015 yılı sonuna doğru teklifler sundu ve uygun bir A Serisi yatırım turu ile sermayesini yükseltmeyi düşündü, ancak sonuçta bağımsız kalmaya karar vermenin en iyi olduğuna karar verdi. Bu sebeple 40 milyon dolar karşılığı Cluep'u satın alan Boise, Idaho merkezli market satış ve pazarlama ajansı Impact Group, girişimi bağımsız olarak işletecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.