Hummingbird Ventures, 200 milyon dolar büyüklüğünde iki yeni fonunu duyurdu

Hummingbird Ventures'ın Medium hesabı üzerinden paylaşılan bilgilere göre Hummingbird, iki yeni fon kurdu. Hummingbird Ventures tarafından kurulan iki yeni fonun büyüklüğü ise toplamda 200 milyon dolar.
Hummingbird Ventures, 200 milyon dolar büyüklüğünde iki yeni fonunu duyurdu

Zynga'nın Türk oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolara satın alması ile Hummingbird Ventures'ın exit gerçekleştirdiğini sizlere aktarmıştık. Bu exit ile yaklaşık 362 milyon dolar elde eden Hummingbird Ventures, bugün yeni bir haber ile karşımıza çıktı.

Hummingbird Ventures'ın Medium hesabı üzerinden paylaşılan bilgilere göre Hummingbird, iki yeni fon kurdu. Hummingbird Ventures tarafından kurulan iki yeni fonun büyüklüğü ise toplamda 200 milyon dolar. Bu fonlardan ilki olan Seed Fund HV4 adından da anlaşılabileceği üzere tohum yatırımlara odaklanacak.

Seed Fund HV4 fonunun büyüklüğü ise 60 milyon dolar olarak açıklandı. Kalan 140 milyon dolar ise yeni Opportunity Fund isimli fon ile yönetilecek. Bu fon ile halihazırda yatırım yaptığı firmalara ve yeni fırsatlara yatırım yapmayı hedefleyen Hummingbird Ventures, şirket başına 20 milyon dolara kadar yatırım yapılabileceğini de paylaştı. 

Daha önceki yatırımları ile ilgili bilgiler de paylaşan Hummingbird Ventures, ilk 3 yatırım fonu ile 2010 - 2014 yılları arasında yaptıkları tohum yatırımlar ile birlikte 100 milyon doların üzerinde net kar elde ettiklerini de paylaştı. Bu başarının arkasında özel yatırımcı ağının olduğunu da paylaşan Hummingbird Ventures, yatırım yaptığı en başarılı girişimlere örnek olarak ise Peak ve Gram Games'i gösterdi.

Hatırlatmak gerekirse Hummingbird Ventures, Peak'e 2011, Gram Games'e ise 2014 yıllarında yatırım yapmıştı. Her iki şirketin de Zynga tarafından satın alındığı düşünüldüğünde Hummingbird Ventures için en başarılı yatırımlar olması pek de sürpriz değil. 

Yeni fonları ile sağlık teknolojileri ve biyoteknoloji girişimlerine odaklanacaklarını paylaşan Hummingbird Ventures, yeni fonlar ile ilk yatırımlarını Pristyn Care ve geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktardığımız Kernal Biologics girişimlerine yaptığını da duyurdu. Pristyn Care girişiminin yatırımı Opportunity Fund, Kernal Biologics girişiminin yatırımı ise Seed Fund HV4 üzerinden yapıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.