Sadece güzellik sektörüne odaklanan online alışveriş ve içerik platformu: Flavus.com

Flavus.com, güzellik alanında ürün ve hizmeti tek çatı altında buluşturuyor. Ayrıca platformda yer alan profesyonel içeriklerle de ziyaretçilerine bilgi ve ürün tavsiyesi veriyor.
Sadece güzellik sektörüne odaklanan online alışveriş ve içerik platformu: Flavus.com

E-ticaret sektörü, özellikle pandemi dönemiyle birlikte normalde olduğundan daha da canlanmaya başladı. Sadece ülkemizde bile ağustos ayında açıklanan rakamlara göre 2020'nin ilk 6 ayında e-ticaret hacmi, geçen yıla göre yüzde 64 artarak 91,7 milyar TL oldu. Kısacası Türkiye de e-ticaret sektöründe renkli günler geçiriyor ve talebin bu kadar yoğun olduğu sektöre her geçen gün farklı kategorilerde yeni oyuncular ekleniyor. Bu oyunculardan biri de güzellik sektörüne odaklanan Flavus.com.

Filipinler'deki deneyim Türkiye'ye taşındı

Geçtiğimiz haziran ayında Selçuk Köksal tarafından kurulan Flavus.com, şu anda 8 kişilik bir ekiple hizmet veriyor ve her geçen gün ekibini büyütmeye devam ediyor. Selçuk Köksal'ın 20 yıla yakın, RB, Unilever ve P&G gibi çok uluslu firmalarda Türkiye ve Türkiye dışında yöneticilik yaptıktan sonra ilk girişimi The Kult'ı Filipinler'de kurduğunu da hatırlatalım. The Kult da tıpkı Flavus.com gibi güzellik sektörüne odaklanıyor. Selçuk Köksal'ın Filipinler'le olan ilişkisinin nedeni ise RB'nin Tayland, Filipinler, Singapur, Malezya ve Indochina ülke yöneticiliğini yapmış olması. Zira Köksal, RB'de 14 yıl boyunca farklı görevlerde bulundu ve FMCG sektöründeki bu deneyimini kendi girişimlerine aktarmaya devam ediyor.

Tüm kullanıcılar için aynı gün teslimat imkanı

Flavus.com, güzellik alanında ürün ve hizmeti tek çatı altında buluşturuyor. Ayrıca platformda yer alan profesyonel içeriklerle de ziyaretçilerine bilgi ve ürün tavsiyesi veriyor. Güzellik, odaklanma gerektiren ve müşteri beklentilerinin yüksek olduğu bir sektör olduğu için Flavus.com, özenli paketleme ve hızlı teslimat özelliği ile kendini gösteriyor. Platform, tüm kullanıcılara aynı gün teslimat ve VIP seçenek ile maksimum 2 saatte teslimat imkanı sunuyor. Flavus.com'dan satın alınan ürünler, korunaklı ambalajlar ile teslim ediliyor ve böylece ürün bozulması gibi bir durum söz konusu olmuyor. 

Fikir aşaması 6 aylık bir süreç olan ve çalışmalarına nisan ayında başlanan Flavus.com, Shopify hosting altyapısını kullanıyor. Ancak tüm yazılım süreci Flavus.com'un kendi ekibi tarafından gerçekleştirildi ve bu süreç yaklaşık 3 ay sürdü. 

Ürün satışı ve güzellik içerikleri bir arada

Flavus.com, sadece ürün satmaya odaklanmıyor. Platformda yer alan içeriklerle kullanıcıya yardımcı olmayı da hedefliyor. Kısacası Flavus.com için platformda yer alan ve tamamen profesyonellerle hazırlanan içerikler ile sadece bir ürün satış sitesi olmaktan çok bir güzellik portalı olma özelliğini taşıyor.

Geniş Kore ürünleri yelpazesi ve profesyonel salon hizmetleri satın alma

Flavus.com'da, Kore Kozmetik Ürünleri, Cilt Bakım, Makyaj, Saç Bakım, Sağlık Ürünleri, Dermokozmetik, Parfüm, Anne&Bebek Ürünleri olmak üzere toplam 8 ana kategoride 150'ye yakın ulusal ve uluslararası marka ve yaklaşık 3 bin adet farklı ürün çeşidi bulunuyor. Flavus.com'da Hande Haluk ile yapılan iş birliği ile profesyonel salon hizmetleri satın alma imkanı da sunuluyor. Girişim, hem ürün skalasını hem de yapılan iş birliklerini her geçen gün artırmayı planlıyor.

2 yerli yatırımcıdan tohum yatırım

Flavus.com'un henüz fikir aşamasından beri yatırım alabilmek için pek çok yerli ve yabancı yatırımcı veya potansiyel iş ortağı ile onlarca görüşme yaptığını; çok önemli 2 yerli yatırımcıdan ciddi miktarda kuruluş yatırımı desteği aldığını belirtelim. Platformun gelir modeli ise yer verilen ürünlerin satışından elde edilen marj. Flavus.com, ilerleyen dönemlerde pek çok yeni gelir modellerini de sisteme dahil edeceklerini belirtiyor.

Hedef: En az 1 milyon aylık kullanıcı ziyareti

Flavus.com, en kısa zamanda ama kesinlikle sürdürülebilir şekilde en az 1 milyon kullanıcının aylık olarak ziyaret ettiği, aradığı tüm güzellik ürünlerini bulabildiği, ihtiyaç duyduğu hizmetleri ya satın alabildiği ya da bu konularda bilgiye ve yönlendirmeye ulaşabildiği bir "Beauty Powerhouse" olmak istiyor. Sonrasında bu tecrübesini bölge ve ülkelere yayarak hizmet alanını genişletmeyi hedefliyor.

Flavus.com'a buradan göz atabilirsiniz. Flavus.com'da, Webrazzi okuyucularına özel WEBRAZZI25 kodu ile anında 25 TL indirim alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.