Yapay zeka ile şirketlerin işe alım süreçlerini hızlandıran yerli girişim: Skreenr

Şirketlerin işe alım süreçleri oldukça zaman alan ve maliyetli bir konu. Skreenr yapay zeka ile video mülakatlarda şirketlerin iş gücünü azaltıyor ve işe alım sürecini hızlandırıyor.
Yapay zeka ile şirketlerin işe alım süreçlerini hızlandıran yerli girişim: Skreenr

Şirketlerin işe alım sürecini tek platform üzerinden yönetmesine imkan tanıyan bir aday değerlendirme platformu olarak hizmet veren Skreenr, Enes Kök tarafından kuruldu. 2019 yılının Aralık ayında çalışmalarına başlanan Skreenr projesi 2020 yılının Temmuz ayında tamamlandı.

İnsan Kaynakları aday değerlendirme sürecinin yüzde 80’i tekrar eden işlerden oluşuyor. Skreenr'ın temek amacı ise bütün tekrar eden görevleri otomatize etmek. En basit örnekle işe alım sürecinde 10 kişi ile 40 dakikalık mülakat bile 400 dakikalık zaman harcanması demek. Bu da neredeyse bir çalışanın tüm iş gücünü buraya aktarması anlamına geliyor. Skreenr ile şirketler adaylara yapay zeka destekli video mülakat yaparak işe alım sürecini hızlandırabiliyor ve iş gücünü daha iyi yönetebiliyor. Video mülakatta adayları değerlendirmede kullanmak üzere başta yabancı dil, genel yetenek ve kişilik envanteri gibi testler Skreenr aracılığı ile adaylara yönlendirebiliyor.

Gelelim video mülakatta yapılan analize yapay zeka teknolojisi ile adayın ses tonundan, mimiklerinden bir başarı performansı çıkarıyor. Kısacası Skreenr, önceden sayısal bir metriğe oturtamadığımız şeyleri bizlere veri olarak sağlıyor. Ayrıca kelime analizi yaparak önceden belirlenen anahtar kelimelerin kullanım sıklığını da raporluyor.

Kısacası yapay zeka destekli bir aday değerlendirme platformu olarak hizmet veren Skreenr, yapay zeka ile insan gücünü minimuma indiriyor ve doğru işe alımı kolaylaştırıyor. Skreenr'ın aday değerlendirme sürecini kolaylaştırmasının yanı sıra zamandan ve iş gücünden tasarruf sağladığını da belirtelim.

Yurt dışında daha çok süreç yönetimine odaklanan Vervoe ve Harver gibi rakiplere sahip olan Skreenr, aday değerlendirme metriklerine yönelerek rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. Skreenr'ın geçtiğimiz ay düzenlediğimiz Webrazzi Summit 2020 kapsamında Webrazzi Arena 2020'de sunum yapan girişimler arasında yer aldığını da ekleyelim. 

Sektör olarak büyüme hızı ve buna bağlı olarak çalışan devir hızının yüksek olduğu sektörlere yönelen Skreenr'ın ilk müşterisi ise dünyaca ünlü bir Çağrı Merkezi şirketinin Türkiye ofisi oldu.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan ve öz kaynakları ile yola devam eden Skreenr'ın bankacılık, sigorta ve mağazacılık sektörlerinden şirketler ile çalışmaya başladığını da ekleyelim. Hem ülkemizde hem de yurt dışında satış görüşmelerini hızlandıran Skreenr, 2021 yılının Mart ayında 30 müşteriye ulaşmayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.