Alman fintech Vivid Money, 17.6 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli fintech Vivid Money, Ribbit Capital'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 17,6 milyon dolar yatırım aldı
Alman fintech Vivid Money, 17.6 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli fintech Vivid Money, Ribbit Capital'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 17,6 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla beraber Vivid'in değerlemesi de 117 milyon dolara ulaştı.

Sadece birkaç ay önce kullanıcı kabul etmeye başlayan Vivid Money, aslında oldukça yeni bir girişim. Vivid Money, bankacılık altyapısı için Solarisbank'ın üzerine inşa edildi. Vivid'e kaydolduğunuzda, bir cari hesap ve banka kartı alıyorsunuz. Kartı uygulamadan kontrol edebiliyor; alışverişe açıp kapatabiliyorsunuz. Vivid'in kartı ayrıca Apple Pay ve Google Pay'de de çalışıyor. 

Kullanıcılar ayrıca alt hesaplar oluşturabiliyor. Her alt hesabın kendi IBAN'ı bulunuyor. Diğer kullanıcıları belirli alt hesaplara davet edebiliyor ve kartı istediğiniz hesaplarla ilişkilendirebiliyorsunuz. Alternatif olarak, kart başına 20 euro karşılığında ek fiziksel kart sipariş edebiliyor veya 1 euro karşılığında sanal kart edinebiliyorsunuz.

Girişim, yinelenen aboneliklerinizi belirlemek için işlemlerinizi de analiz ediyor. Bu şekilde gelecekteki ücretleri bloke edebiliyorsunuz. Vivid Money kullanıcıları, uygulamadan diğer kullanıcılara para gönderebiliyor; alıcının banka bilgilerini girebilmesi için bir bağlantı da oluşturabiliyorlar.

Vivid'in ortak markalarla birlikte bazı geri ödeme özellikleri de bulunuyor. Yakında aynı uygulamadan yatırım yapabilmek de mümkün hale getirilecek. Vivid'de, ücretsiz ve aylık 9,90 euroya premium olmak üzere iki farklı üyelik planı bulunuyor. Şu anda sadece Almanya'da hizmet veren girişim, ilerleyen dönemde diğer Avrupa ülkelerine açılmayı da planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.