Kitapyurdu'nun "Doğrudan Yayıncılık" hizmeti KDY, yazarlara 496 bin TL ödeme yaptı

Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) ile 1000. eseri de yayımlayan Kitapyurdu, platformun bugüne kadarki istatistiklerini paylaştı.
Kitapyurdu'nun

Kitapyurdu, yazarların yayınevine ihtiyaç duymadan kitaplarını yayımlayabileceği platformu KDY'yi geçtiğimiz şubat ayında duyurmuştu. Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) ile 1000. eseri de yayımlayan Kitapyurdu, platformun bugüne kadarki istatistiklerini paylaştı.

Yüzlerce yazara toplamda 496 bin 507 TL ödeme yapıldı

849 yazardan 1000 farklı kitabın yayımlandığı platformda, 245 şiir, 185 roman, 84 hikaye, 46 deneme, 41 bilim kurgu kitabından 72 bin adet kitap satıldı. Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık'ta eserini yayımlayan yazarlara yüzde 50 oranında telif ödeniyor. Buna göre bugüne dek yüzlerce yazara toplamda 496 bin 507 TL ödemenin yapıldığı anlaşılıyor. En çok satışa ulaşan eser ise 1772 adet sattı.

Sistemde kayıtlı kullanıcı sayısı 18 bini aşarken, şu anda platformda yayımlanmayı bekleyen 627 eser bulunuyor. KDY sisteminde yeni geliştirmeler de yapılmış. Yazarlar anlık olarak kitap satışlarını şehir şehir görebiliyor ve teliflerini takip edebiliyor, kitaplarının ebatlarını ve kağıt türlerini tercih edebiliyor.

263 yazarla İstanbul ilk sırada

KDY ile tam 10 milyon 978 bin 231 sayfa kitap basıldı. 456 eser, hiçbir ücret ödemeden ve hiçbir destek almadan kendi yazarı tarafından tasarlanıp yayımlandı. KDY'de yazarların yüzde 69,6'sını erkekler, yüzde 30,4'ünü ise kadınlar oluşturuyor. 263 yazarla İstanbul başı çekerken onu 69 ile Ankara ve Adana, 50 ile İzmir ve 36 ile Bursa izliyor. En çok kitap yazan yazar 11 kitap ile Özgül Yaşar oldu. 

Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY), yazarların kitaplarını basılı olarak ücretsiz şekilde yayımlıyor ve yazarlara yayımlanan kitapları için yüzde 50'lik bir telif ödemesi gerçekleştiriyor. Yani satış gelirlerinin yarısı doğrudan yazara aktarılıyor. Kitapyurdu, KDY ile hiçbir şekilde yazarlardan ücret talep etmiyor. Yayına hazır gönderilmiş, yasal ve etik açıdan sorun içermeyen tüm dosyaları kitaplaştırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.